2021-07-19
雖然返工放lunch都成日食德美,不過今日難得食一個壽司set🍣就要記錄一下喇~今日媽咪話要坐吧枱,可以睇住師傅整我哋嘅壽司😙本身個lunch已經包咗沙律同茶碗蒸🥚兩樣都冇咩特別,正正常常🤔我叫咗個壽司十貫加玉子 ($138)🍣仲有碗麵豉湯😆我覺得魚類食得出新鮮,但唔算太肥美,都食得過嘅。蝦係全熟嘅,而帆立貝鮮甜好食,不過唔夠厚,爭少少好飽滿嘅感覺。海膽有少少苦,不過都有鮮味,合格嘅👍🏻反而我覺得最好食係墨魚同三文魚籽😌墨魚好膠,口感好好,三文魚籽就唔係死鹹,一咬係有種海水感覺咁爆出嚟,好好食😋媽咪叫咗個壽司六貫加牛肉細烏冬 ($90)🍲佢都好滿意呢個set,佢就話個帆立貝最好食喇。另外仲叫咗一份三文魚腩刺身 (6件) ($78)🐟呢個真係值得一讚,非常肥美,魚油都好香,食到停唔到口🤣最後個餐跟埋一粒雪米糍,仲要係我最愛嘅芋頭味😋好味啊😌
最後個餐跟埋一粒雪米糍,仲要係我最愛嘅芋頭味😋好味啊😌