2021-03-27
📌 恆發雞蛋仔~九龍城自從係雞蛋仔節試過呢間雞蛋仔之後就念念不忘😋專登入九龍城梗係要食多次 都唔算太難搵😗之前見到佢多啲分店 而家好似剩返呢間鋪面細細 但都唔少人過嚟買嘢食~雞蛋仔亦有很多特別的口味 例如南瓜泥、榴槤肉、特濃芝士等👍🏻除咗雞蛋仔 仲有賣腸粉魚蛋等小食👅注意⚠️:見唔少人都話姐姐態度差 人流多嘅時候可能會受氣👀1️⃣ 芋頭泥夾心雞蛋仔 𝗙𝗿𝗲𝘀𝗵 𝘁𝗮𝗿𝗼 𝗽𝗮𝘀𝘁𝗲 𝗳𝗶𝗹𝗹𝗶𝗻𝗴 𝗲𝗴𝗴𝘁𝗮𝗿𝘁 $𝟯𝟬即叫即做 新鮮滾熱辣嘅雞蛋仔係最好味嘅🤤大概要等十分鐘 視乎人流🔍佢整雞蛋仔嘅手法同其他店有啲唔同🥚先倒少少蛋漿落兩邊嘅鑊 然後落芋泥 再加蛋漿 啲蛋漿會流到下面全部都係😜呢個係佢哋嘅特色望落好吸引 一底份量都幾多🙌🏻外脆內軟 好有蛋香🥰而且好足料 芋泥分量多!粒粒都好飽滿 芋頭味清香😋放涼左食會變得好韌唔好味 建議盡快食用‼️💡整體嚟講 呢款雞蛋仔我覺得好好味🤩好鍾意個質感 特別係加咗超足料嘅芋泥👅好彩嗰日去人流並不多 沒有遇上惡劣的態度推薦大家去九龍城一定要試吓!✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨整體味道😋: 8/10性價比💵: 8/10 打卡指數😍: 6/10 環境服務🥂: 7/1
自從係雞蛋仔節試過呢間雞蛋仔之後就念念不忘😋
專登入九龍城梗係要食多次 都唔算太難搵😗
之前見到佢多啲分店 而家好似剩返呢間
鋪面細細 但都唔少人過嚟買嘢食~
除咗雞蛋仔 仲有賣腸粉魚蛋等小食👅
先倒少少蛋漿落兩邊嘅鑊 然後落芋泥 再加蛋漿
啲蛋漿會流到下面全部都係😜呢個係佢哋嘅特色
望落好吸引 一底份量都幾多🙌🏻
外脆內軟 好有蛋香🥰
而且好足料 芋泥分量多!
粒粒都好飽滿 芋頭味清香😋
放涼左食會變得好韌唔好味 建議盡快食用‼️
💡整體嚟講 呢款雞蛋仔我覺得好好味🤩
好鍾意個質感 特別係加咗超足料嘅芋泥👅
好彩嗰日去人流並不多 沒有遇上惡劣的態度
推薦大家去九龍城一定要試吓!
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
整體味道😋: 8/10
性價比💵: 8/10
打卡指數😍: 6/10
環境服務🥂: 7/10
推薦指數👍🏻: 8/10
🍴: 恆發雞蛋仔
📍: 九龍城衙前圍道64號曉逸軒地下1號舖
🔍: 09:00-00:00(Mon-Sun)
☟︎ 同地區餐廳
#hkhungryfoodie九龍城