2022-03-07
今次黎到食依間韓式料理,價錢中上偏貴,但服務係不錯嘅,無論係烤肉定醬油蟹,都有專人服侍~呀豬媽手勢都好熟練,唔會有過熟過火侯嘅感覺~叫完野食先會上好幾碟side dishes,除左kimchi之外其他都係冇得refill 嘅。小菜味道都真係唔錯,一啲都唔求其, 最中意係佢個茄子,醃得好入味😋豆腐腦辣湯 -ard $100-豆腐湯一上,呀豬媽就即刻會幫你按人頭分湯,不過個人認為不必要,本身個鍋係保暖嘅,分左湯就好快凍😥豆腐湯叫左少辣所以入到口,味道就不過不失喇~正常味道嘅辣豆腐湯~韓式蒸雞蛋 -$100-一個字-完全唔值!係韓國食過好中意因為每一啖都好似海綿咁軟熟重有豐富蛋汁。每次係香港食韓國菜都會搵下有冇依道菜,又真係好少地方會有,見佢貴一貴咁都照叫,點知蒸到又老又乾,味道重好淡,最後重食唔晒😥因為真係唔好食!!韓國淡水鰻魚 -ard $400-又係係韓國食過覺得好好食所以專登黎食,魚身好彈牙,啲骨幼到食落肚都冇問題,再加埋經醃製嘅紫蘇葉、薑絲,味道酸酸甜甜好開胃。當然紫蘇葉唔係人人都中意,如果唔加味道方面就會比較單一喇。醬油蟹(2 隻) -$520-我就唔怕食生蟹嘅,當然腸胃唔好少少
豆腐腦辣湯 -ard $100-
韓式蒸雞蛋 -$100-
韓國淡水鰻魚 -ard $400-
醬油蟹(2 隻) -$520-
我就唔怕食生蟹嘅,當然腸胃唔好少少肚柯都在所難免~係香港都食過好幾間嘅醬油蟹,本家嘅醬油蟹蟹膏真係好滿,係數一數二嘅多,而且鮮甜👍🏼食到lamlam脷,呀豬媽重會幫你將啲膏撈埋落啲紫菜飯到,蟹膏配飯嘅組合真係一流,不經不覺都食晒了😋
其實重叫左一份韓牛(ard $350),但因為唔記得左係咩部位所以就唔詳寫了,韓牛重牛味,油脂豐富又唔靭,如果去到韓國餐廳都不妨一試呀😋值得一讚嘅係餐廳嘅通風系統,雖然係食燒肉嘅餐廳但係冇咩油煙味👍🏼