2022-01-08
對不起 只能講 伏咗.....HAND3AG ‼️(此食評純屬當日感受,沒有任何攻擊行為)‼️ 事源於17/12 2:30,因為有急事而遲咗食飯,突然諗唔到食乜,就去返呢間食過三次嘅鐵板三文治店,佢價錢平之除唔洗叫套餐都食得飽,第三次去嘅時候已經有少少失望,就諗住俾多次機會佢,但今次就真係伏咗😭。 HAND3AG 位於K11,哩樣大家都知,近期喺中環旺角開分店,可見人氣度高🧐。餐廳主打鐵板三文治,結合日式/歐式/韓式/美式元素,組成一個創意三文治,加上佢嘅“爆饀”,吸引foodblogger黎打卡📸。 餐廳裝修以水泥文青風格為主,格局鮮明,環境寬闊,加上牆上彩色嘅畫風,已經係佢引人入聖嘅一大重點😍。 餐廳以半自助形式運行要,先喺門口落完order,咁收得呢個價位都算係正常嘅,但今日嘅食物就完全配唔起呢個咁雅緻嘅環境🥲。 大隻水手鐵板三文治$52 價錢無可否認係非常之抵,仲要咁鬼大份,次次食完都好滿足🤑,我就第一次叫呢個大隻佬三文治,一上到枱同網上中有少少出入,點解會有咁多綠生菜呢,我就覺得個colour唔太靚仔🤨。 ‼️提多一樣野,落完order 之後,櫈都未座定個三文治已經整好,有D古怪,
‼️(此食評純屬當日感受,沒有任何攻擊行為)‼️
大隻水手鐵板三文治$52
‼️提多一樣野,落完order 之後,櫈都未座定個三文治已經整好,有D古怪,但不排除冇乜人嘅可能性‼️
先講主角炸雞先啦,雞肉的確幾大舊,覆蓋全個三文治。外皮好厚,但就已經·完·全·腍·哂,一D脆口都冇,一黎係炸定㗎啦,二黎就比D沙律醬整到成個海綿咁黏黏地,變咗塊軟韌嘅澱粉粒,好核突🤢。雞肉有肉味嘅,但冇肉汁,又有D柴,本應用咗buttermilk之後會令D肌肉纖維化開,令雞肉更鬆軟,唉....😔
麵包兩面都切得偏厚,用上麥包,有好輕微地烘過,脆感就一定缺欠架啦,質感鬆軟,有少少麥香,但包皮真係好硬lor,用黎練牙力一流🦷。
仲有D熱溶過嘅American cheese,好sad looking嘅波菜😅,配上千島醬嘅生菜。下面就有D coleslaw,椰菜同蘿蔔口感都係濕軟,汁醬偏向稀,酸味特別明顯(通常都會用蘋果醋),個人就一般呢樣野,係令到雞皮濕過毛巾嘅元凶之一😢。