Hiring
$17,500-$25,000
$17,500-$27,000
$16,000-$21,000
See All 8 Jobs
Restaurant: NOC Coffee Co.
Terms & Details:
2021-05-04 781 views
今日嚟到開分店開到差不多區區都有嘅NOC主打純白文清系裝修今次係非繁忙時間嚟到西環店鋪位都幾大~落地玻璃(雖然係對住馬路🤣)非常光猛 空間感都幾大.Menu 黎講選擇唔算太多主打輕食,例如all day breakfast, toast, benedict 嘢飲選擇都係比出面嘅Cafe少鍾意飲茶飲嘅我唯有揀杯passion fruit tea杯嘢飲首先嚟到老實說就唔太飲到熱情果味只係普通果茶味茶底唔算濃,甜度一般叫左少冰可能就甜返少少鍾意少甜嘅可能都會覺得有少少甜叫咗呢個好多人推薦嘅crab toast原因係想試吓佢個蟹肉同埋牛油果結果失望🥲🥲首先蟹肉份量唔多,值得一讚嘅係佢嘅蟹肉都算新鮮以前食過啲好差嘅會有陣苦味但份量同蛋白相比真係差好遠當你以為食緊蟹肉嘅時候,其實只係一大啖蛋🥲牛油果就幾好食嘅一來佢嘅牛油果夠熟,夠淋身二來佢喺牛油果面頭上加咗少少好似係食拉麵食到嘅七味粉,係幾惹味既可惜加埋個包就出事了包包一開始上到枱嘅時候都仲有少少脆但係佢係硬到切唔開知道佢呢個set係sell口感但係完全係唔可以一啖將牛油果、蟹肉、蛋白同埋包入口當你諗住切開個包嘅時候,切十世都未切完然後材料係會不
今日嚟到開分店開到差不多區區都有嘅NOC
主打純白文清系裝修
今次係非繁忙時間嚟到西環店
鋪位都幾大~落地玻璃(雖然係對住馬路🤣)
非常光猛 空間感都幾大

Iced  Passion  fruit  tea

杯嘢飲首先嚟到
老實說就唔太飲到熱情果味
只係普通果茶味
茶底唔算濃,甜度一般
叫左少冰可能就甜返少少
鍾意少甜嘅可能都會覺得有少少甜
Scrambled  Crab  Toast

叫咗呢個好多人推薦嘅crab toast
原因係想試吓佢個蟹肉同埋牛油果
結果失望🥲🥲
首先蟹肉份量唔多,值得一讚嘅係佢嘅蟹肉都算新鮮
以前食過啲好差嘅會有陣苦味
但份量同蛋白相比真係差好遠
當你以為食緊蟹肉嘅時候,其實只係一大啖蛋🥲
牛油果就幾好食嘅
一來佢嘅牛油果夠熟,夠淋身
可惜加埋個包就出事了
包包一開始上到枱嘅時候都仲有少少脆
但係佢係硬到切唔開
知道佢呢個set係sell口感
但係完全係唔可以一啖將牛油果、蟹肉、蛋白同埋包入口
當你諗住切開個包嘅時候,切十世都未切完
然後材料係會不斷跌出碟🥲🥲🥲
真係好難食到(係入口嗰隻,唔係味道)

朋友就叫咗個NOC Benedict
有得揀煙肉或者煙三文魚
試過佢嗰醬 覺得有少少奇怪
唔係普通benedict嘅味道
不過見朋友係可以一啖食落口(唔似我咁🥺)
三文魚份量都足夠
佢就話係OK嘅

總括嚟講服務一般
都冇見到有店員介紹我哋食啲咩
然後試咗好多人推介嘅crab toast
真係幾失望🥲🥲🥲
整體來講好一般
價錢唔係話好貴,但係覺得唔值得
可能叫錯嘢食🤣
2021-05-04
$150 (Tea)
Iced  Passion  fruit  tea