2017-10-20 2389 views
黎到長洲必定會想食海鮮,不過太夜街市的海鮮檔都收晒工, 又唔想ORDER 菜館的海鮮.所以就決定只食小菜啦~~~窩貼小棠菜呢個必食, 全長洲得呢間先有(當然其他菜館都有佢地的招牌菜,例如隔離鋪有水煮牛).廚房師父話呢個係用墨魚加切碎的小棠菜, 外面真係炸得好鬆脆,每咬一啖都有卜卜聲. 個沙律醬要唔要都得.裏面好彈牙, 食到D 菜個感覺有D 清新, 唔會啖啖全肉咁, 真係好好食鴛鴦骨其實係京都骨拼椒鹽骨......椒鹽骨唔算太惹味, 不過京都骨配白飯就好GOOD 喇有ORDER 一個上湯白菜仔, 賣相一般所以無影到相, 味道合格啦
所以就決定只食小菜啦~~~

窩貼小棠菜

鴛鴦骨

2017-09-03
$150 (Dinner)
窩貼小棠菜
鴛鴦骨