2021-12-08 34 views
The BASE Nature荃新天地有一間簡約風的西式餐廳我同朋來食小清新下午茶☺️餐廳嘅座位有不算太多但簡約風配大燈泡襯出嚟就好舒服嘅感覺好好拍照😉✨鹹點✨🥩迷你牛肉漢堡我首先食咗牛肉漢堡😍好重嘅牛味雖然有少少乾身但係我覺得好好味❣️🦐香脆薯絲蝦 香脆薯絲外脆蝦肉彈😋再配埋個甜酸醬好正🤤🧀黑松露芝士火腿三文治🥪 麵包係多士外層裏面一層薄薄黑松露醬配芝士加火腿這個配搭真係好好食😋黑松露味好濃配埋芝士真係好正❣️🥑牛油果煙三文魚卷 三文魚配牛油果我最喜歡好食三文魚好厚😋推介❣️✨甜點✨🧀紅莓芝士切餅 、🍫朱古力榛子切餅、法式馬卡龍(紅莓/抹茶)、柚子慕絲切餅我自己就偏愛😍朱古力榛子小切餅一件不太甜下午茶份量來講啱啱好😋最後我食抹茶馬卡龍作結非常滿足😌🍹香橙檸檬冰茶香橙片冰茶唔太甜清清地入口少少橙香味😍🍹冷泡香橙伯爵茶用橙汁泡伯爵茶呢個配搭我都好鍾意😍香橙同伯爵都係我最鍾意嘅味道😋
The BASE Nature

🧀黑松露芝士火腿三文治🥪

🥑牛油果煙三文魚卷
三文魚配牛油果我最喜歡好食三文魚好厚😋推介❣️

✨甜點✨

🧀紅莓芝士切餅 、🍫朱古力榛子切餅
、法式馬卡龍(紅莓/抹茶)、柚子慕絲切餅

🍹香橙檸檬冰茶
香橙片冰茶唔太甜清清地入口少少橙香味😍