2023-04-20 83 views
早排女友小熊投訴,話我成日帶佢去星際城市睇相機同鏡頭,睇多兩睇,近朱者赤,連佢都有興趣玩吓相機影吓相,今次幫小熊買支二手鏡頭,賣家約係觀塘交收,事成後係觀塘食埋晚飯坐17號巴士直接返到屋企,於是去咗巴士站樓上嘅千歲擔擔麵開餐.千歲唔係第一次幫襯,上次幫襯時質素唔錯,所以再嚟幫襯.點咗無改良版嘅擔擔麵走辣,前菜花雕醉雞,酸辣湯,一口鍋貼,小籠包,生煎包,甜品豆沙鍋餅.值得一提係佢地嘅 QR Code 落單好易用,有D餐廳嘅 QR Code 好鬼煩,未開餐已經攪到一頭煙火都嚟!食過咁多次前菜醉雞,今次醉雞酒味最濃最重,而且雞肉同雞皮同樣嫩滑份量足,深知自己唔應該食雞皮,但無計啦,好味嘛.....酸辣湯一上香香味撲鼻,材料足無偷工減料,記憶中.... 第一次飲酸辣湯材料有蝦仁㖭,而且蝦仁新鮮彈牙,不過熱到辣咀,要小心.同樣熱到辣咀仲有小籠包啦! 亦都習慣唔點任何醬汁直接放入口,皮薄餡料足,內裡湯汁份量不少,味道適中唔會過鹹,滿意.擔擔麵湯底濃郁花生味重,麵條幼細係我喜歡口感,夾自己口味,麵條沾滿香濃湯汁,麵身唔會太冧,俾第二個滿意.女友突然問我,有無小熊維尼相機套同維尼鏡頭保護貼,仲想話將部

千歲唔係第一次幫襯,上次幫襯時質素唔錯,所以再嚟幫襯.

女友突然問我,有無小熊維尼相機套同維尼鏡頭保護貼,仲想話將部相機貼滿維尼貼紙! 我答無! 有都話無!

成部相機貼滿維尼熊? 傻傻地!
上:花雕醉雞 / 下:酸辣湯
擔擔麵