呢間deer kitchen以小鹿為主題,入面佈置好有心思,有鳥籠造型既座位,感覺開陽充滿森林風~呢度lunch set性價比唔錯,包餐包、餐湯/沙律,同埋飲品。當日餐湯係蕃茄忌廉湯,餐包係脆脆既蒜蓉包。除左lunch之外,呢度仲有個好啱打卡既下午茶套餐🤩下次有機會都要黎試下~   1⃣️焗威靈頓三文魚($238) 要等20-30分鐘。酥皮好香好酥🤤入面既三文魚焗得啱啱好~酥皮同三文魚之間仲夾左層菠菜蓉,令味道更加豐富。另外個底仲有紫薯蓉同埋蘆筍。紫薯蓉好綿~  2⃣️燒烤菇牛肉芝士漢堡薯條($118) 大啡菇同牛肉漢堡呢個配搭真係冇得輸!大啡菇夠曬多汁,配上牛肉漢堡同芝士,一啖食落好滿足😋  3⃣️野菜天婦羅南瓜意大利飯($108) 野菜天婦羅炸得夠脆,唔會好油。意大利飯調味好好味!入面仲有啲洋蔥粒、青紅椒絲,多汁食落又唔會覺得膩👍  4⃣️西班牙橡木果豬扒配虎蝦黑松露燒汁($138) 豬扒切開係粉嫩既,食落口仲有肉汁😄而且豬扒都幾厚,仲有兩大塊。配埋大大隻虎蝦、紫薯蓉,好食!  5⃣️主廚特色小食拼盤($188) 小食拼盤有薯絲蝦、芝士年糕、薯角、雞翼、魷魚圈、炸魚,配埋茄汁同埋塔塔醬。最鍾意個芝士年
 1⃣️焗威靈頓三文魚($238)

焗威靈頓三文魚
2⃣️燒烤菇牛肉芝士漢堡薯條($118)

燒烤菇牛肉芝士漢堡薯條
3⃣️野菜天婦羅南瓜意大利飯($108)
野菜天婦羅南瓜意大利飯
4⃣️西班牙橡木果豬扒配虎蝦黑松露燒汁($138)
西班牙橡木果豬扒配虎蝦黑松露燒汁
5⃣️主廚特色小食拼盤($188)

主廚特色小食拼盤
小食拼盤有薯絲蝦、芝士年糕、薯角、雞翼、魷魚圈、炸魚,配埋茄汁同埋塔塔醬。最鍾意個芝士年糕,甜甜地,咬開芝士仲係流心既🧀️
餐湯
野菜天婦羅南瓜意大利飯