2016-06-06
2070 views
朋友生日諗去邊度食,有日見到其他朋友係FB上左幾張好得意的hello kitty野食相,覺得好得意又靚,而朋友又鐘意hello kitty,所以話不如試下這間中菜館我地係佐敦大約行左10分鐘左右大約7點鐘黎到這店,幸好不太難找!~黎到朋友見到已經十分開心,好多hello kitty的東西係度,本人講真吾太喜歡,但這裡的裝潢都很漂亮以紅色為主,而hello kitty又不是好多公仔企晒係度,感覺良好而且很漂亮,待應服務很好,因為見到下雨濕左少少身會話關細少少冷氣,十分窩心。而且他們的服飾都係有少少hello kitty公仔幾特別,男待應也有一個小小的金色蝴蝶仔係衫袋,十分仔細,而坐下時看到畫中都係以唐裝的hello kitty添,幾得意。桌面上已有前菜青瓜木耳和餐碟都係一個小小金色的hello kitty都很高貴。餐牌以2大張和一個小餐牌為主,大圖見到hello kitty款式的點心已經足以令朋友開心都爆,我地都叫左2個點心,1個餸和1個飯作為朋友的生日飯!~今次我地2人就黎個少女hello kitty聚會……味道講真吾錯而坐得舒服空間感夠,價錢比我心目中合理,當初以為主題中菜一定食吾飽
我地係佐敦大約行左10分鐘左右大約7點鐘黎到這店,幸好不太難找!~ 黎到朋友見到已經十分開心,好多hello kitty的東西係度,本人講真吾太喜歡,但這裡的裝潢都很漂亮以紅色為主,而hello kitty又不是好多公仔企晒係度,感覺良好而且很漂亮,待應服務很好,因為見到下雨濕左少少身會話關細少少冷氣,十分窩心。而且他們的服飾都係有少少hello kitty公仔幾特別,男待應也有一個小小的金色蝴蝶仔係衫袋,十分仔細,而坐下時看到畫中都係以唐裝的hello kitty添,幾得意。桌面上已有前菜青瓜木耳和餐碟都係一個小小金色的hello kitty都很高貴。 餐牌以2大張和一個小餐牌為主,大圖見到hello kitty款式的點心已經足以令朋友開心都爆,我地都叫左2個點心,1個餸和1個飯作為朋友的生日飯!~今次我地2人就黎個少女hello kitty聚會……味道講真吾錯而坐得舒服空間感夠,價錢比我心目中合理,當初以為主題中菜一定食吾飽又貴,最後我地係超飽食吾晒添….最後大約我地坐左2小時,已經店舖坐滿人了,而且見到不同菜式在其他顧客桌面全都係hello kitty做型,朋友已經講下次找其他朋友再黎食其他餸菜…. Hello kitty點心系列:菜苗餃….今次以黃色蝴蝶結的hello kitty喎,一個小碗入面放了一粒肥呼呼的菜苗餃,食落去好足料,而且菜苗好新鮮又香口,皮都夠薄身,而另一款义燒酥今次以蝴蝶做型出場,沒想到係熱呼呼來,已十分討好,咬落去好新鮮而酥皮面香而脆口吾油,义燒份量不叫很多但好香口。因為今次只有我和朋友2個叫不到太多,希望下次黎我地可以再叫到三代同堂,嘩,隔離桌小姐拿住個大過我地手的包影相,我都忍不住講十分可愛!~ 野菌牛柳粒…黎到見到份量不少,牛柳粒和野菌以一粒粒的,視覺十分乾淨而加上深啡色的醬汁和少少綠色的豆十分討好,而且紅蘿蔔都係一個少少的hello kitty添… 廚師都好有心機喎,當然相機食先之後我地就二話不說就試一試先…牛柳粒大粒但吾會好難咬,好軟熟而牛肉香好香口而加上濃濃醬汁十分好味喎,野菌都以一大粒吸晒醬汁十分香口,而野菌新鮮和保持到野菌味,絕對推介好味!~ 最後我地叫左個糯米飯…啡色做型出場好搞笑,仲有不同顏色的配菜影相十分漂亮,最鐘意佢有XO醬和少少菜和菇,原仲有有切的幼幼的蛋絲添。朋友影完相我就混一起吃啦,食落去吾太泣,少少乾身食到臘腸香,而且因為頭先混左XO醬仲有少少辣增加香口,味道不錯,但以我地2個女仔黎講其實食完都堅飽。