2018-07-23
估唔到喺尖沙咀地段,都有親民價burger餐食😝(另外兩間分店好似反而冇推出呢啲抵食burger餐呢🤔)今次已經係叫咗價格最高嘅其中兩款burger,但一個餐都係五十幾蚊就有交易🙈.$48-$58就有一個burger套餐,套餐有burger有薯條有罐汽水🍔🍟🥤burger有五款:1️⃣芥末魚堡($48)2️⃣香酥雞堡($48)3️⃣牛油果吉列牛堡($55)4️⃣鰻魚汁豬堡($55)5️⃣安格斯牛堡($58)*括弧內價錢為套餐價.今餐我特別欣賞同鐘意個鰻魚汁豬堡😆豬肉漢堡扒加上鰻魚汁外,仲有一堆醃蘿蔔絲,呢個combination創新之餘原來又幾好食!🤤食落少少酸,幾開胃,啱我口味😆不過!每個人嘅口味真係好唔同🤷🏻♀️因為同行朋友就麻麻哋呢個鰻魚汁豬堡🤷🏻♀️佢咬咗一啖,就拎走哂、扔咗啲蘿蔔絲🤷🏻♀️我明明覺得pat酸酸哋嘅蘿蔔絲係重點之一,令到個豬堡更好食嘅精華嚟!!!🤓所以如果你本身就鐘意食啲酸酸甜甜嘅嘢,我就會推薦你叫呢個豬堡試吓😆今次我地呢個豬堡唯一要挑剔嘅地方,就係原來麵包底烘燶咗🙊朋友要自己搣走番烘燶咗嘅位🙊.我地仲有叫最basic嘅牛肉burger。牛肉漢堡扒、芝士、蕃茄、生洋蔥、烘過嘅麵包等
*括弧內價錢為套餐價
今餐我特別欣賞同鐘意個鰻魚汁豬堡😆
食落少少酸,幾開胃,啱我口味😆
我地仲有叫最basic嘅牛肉burger。
牛肉漢堡扒、芝士、蕃茄、生洋蔥、烘過嘅麵包等等,加加埋埋就已經成為一個簡單又好味嘅🍔☺️
牛肉漢堡扒煎到半熟左右,由burger橫切面可見漢堡扒內裹依然好粉嫩。
漢堡扒食落幾腍幾濕潤,貪心嘅我覺得可以再厚身少少,以增加口感😛
我本身好鐘意生洋蔥,我一向覺得生洋蔥同牛肉burger好夾的🤣但唔食生洋蔥嘅人,記住要落單時同店員講聲呢🙈
整體絕對係一個好抵食而質素又唔錯嘅牛堡呢!😆
呢到嘅小食都好抵食!25蚊就有一份炸菇或炸芝士條 😚
炸白菌一份有八粒,炸芝士條一份有四條。
🍄白菌炸過之後,咬開發現入面其實仲保留咗啲水份,食落依然爽嫩。
🧀炸芝士條就真係超級拉絲嗰種😹朋友一咬落去,先發現條芝士真係好勁,係拉到好遠都唔斷🤣
不過同一般mozzarella cheese一樣有個通病,就係冇乜芝士味🙈醬怪表示唯有點番大量醬先食😛隨芝士條附上嘅醬,係似稀嘅番茄醬。
記住芝士條要即刻食!因為灘凍咗之後,層炸皮同入面舊芝士會完全分體🙈
我同朋友都超級超級超級愛薯條🍟所以都係要特別講吓跟餐嘅薯條😋薯條係粗薯不得止,有啲薯條仲好長身,食得好滿足😆
本身朋友仲話食哂所有嘢之後要單點多份炸薯條($38),我嗰時就話:「你食得完再講啦😒」
最後,兩個burger餐加兩份小食,我地食完之後真係飽到上心口啦😂再冇額外嘅胃容量可以容納到多份薯條呢😏
PS 有需要可以請店員幫忙將burger切開一半🙆🏻♀️