2019-02-01
鍾意飲酒🍻嘅朋友正啦,尖沙咀開咗個新酒場有得飲🍹又有得玩,雖然我自己唔飲得,但朋友成日話想去睇下個新場,咁就陪下佢啦!可能因為新開張未有太多人識,個場都比較靜,如果大家傾下計其實環境好靜好舒服,佢仲有2張檯係outdoor,有啲朋友鍾意都可以出去吹吹風㗎。傾到咁上下又可以玩下,因為佢有全港獨家嘅電子遊戲桌,好似賭場啲賭檯咁,佢有好多款唔同game,例如: Black Jack, Rainbow🌈, Luck 7 等等,$319 /1個game,包2 jar啤酒🍻,價錢都算合理。另外,佢仲有氣墊球就$219。不過呢啲games 都啱啲鍾意飲嘅朋友,我就比較鍾意掟鏢🎯,呢度有2部鏢機🎯,同出面一樣價都係$5蚊鋪,仲包埋鏢比你。可以一路玩一路食,店員介紹咗幾款signatire drink🍹同小食比我哋。飲品方面,佢介紹咗杯Sweet 16同埋Jap Jap,佢話Sweet 16 比較啱女仔飲,不過其實都幾強酒味,面頭灑咗啲微焦嘅棉花糖。而Jap Jap就係荔枝加清酒,淡淡荔枝香味,我覺得都幾啱酒量麻麻哋嘅朋友!小食方面,店員介紹咗雞翼、蝦球、薯角同埋咖哩薯餅。雞翼炸粉唔會好厚,面頭薄薄哋一
小食方面,店員介紹咗雞翼、蝦球、薯角同埋咖哩薯餅。
雞翼炸粉唔會好厚,面頭薄薄哋一層炸粉,好香口,雞翼好juicy。
蝦球方面細細粒,容易入口,表面呈金黃色,蝦肉爽口又彈牙。
薯角夠晒脆身。
咖哩薯餅入面係咖哩蓉,感覺好似咖哩角嘅味道。
下次想去酒吧都可以試下呢個新場~