想食韓國野就去韓國街。今次黎食呢間南大門bbq,主要係食烤肉,最近都推出左幾款湯麵,而且韓國媽媽好nice,煮既野出黎都還有家既感覺~仲有我最鍾意既各式韓式前菜。 1️⃣ 海藻海鮮刀削麵($89) 呢款海藻刀削麵係香港好似真係冇食過😳海藻係滑身帶粘性既,湯底係清清地感覺好健康既~海鮮配料有蝦、青口、蜆,另外仲有啲紅蘿蔔,飲曬成碗湯都得😋刀削麵係粗細不一偏圓身既。  2️⃣海藻海鮮馬鈴薯麵疙瘩($89) 香港好似冇見過呢款麵疙瘩,佢係扁平短身,滑滑地既質地,幾特別煙韌~未試過既都幾推薦試下。  3⃣️ 肩胛牛肉($240) 啲牛肉就咁睇已經知道勁靚😍食落牛味好香!包埋生菜加生蒜、辣椒、豆瓣醬,一啖食落真係好正!
1️⃣ 海藻海鮮刀削麵($89)
海藻海鮮刀削麵
  2️⃣海藻海鮮馬鈴薯麵疙瘩($89)
海藻海鮮馬鈴薯麵疙瘩
3⃣️ 肩胛牛肉($240)
前菜
海藻海鮮刀削麵