2020-12-08
尖沙咀真係有好多野食,想去食嘅餐廳都未去曬,已經又有新嘅餐廳開張!今次見到依間新開張嘅日式洋食餐廳,訂位有六折所以好抵食,人均消費都唔洗一百蚊🥳**********<信州味噌鮮菇手工意粉> $88呢款意粉用嘅係手工意粉,個樣有啲似銀針粉,平時食意粉都比較少見,口感非常煙韌,同埋都幾掛汁,味道唔錯!**********<黑毛和牛牛扒丼> $78依個和牛牛扒睇落好似好生咁,但食落又接受到,因為厚度適中所以咬落唔會好韌,而且牛味都好重,所以落少少調味就已經好好味😋**********<靜岡柚子胡椒雞翼> $48雞翼好重柚子胡椒味,加上柚子感覺更加清新,但係調味可能落重手左少少,個外皮都幾鹹下😂**********<意大利野莓日式窩夫> $68呢個窩夫賣相好吸引,上面嘅野莓係用左frozen嘅雜莓,所以食落會有敏感牙齒!窩夫嘅質地比較似蛋糕,一叉落去就好容易碎,質地方面唔太推薦🙈
<信州味噌鮮菇手工意粉> $88
<黑毛和牛牛扒丼> $78