2024-06-04
#852hkfood尖沙咀 呢間東京天井食堂自己一直bookmark咗好耐!雖然個位置係有少少難搵,不過食過佢哋嘅食物覺得幾難搵都係值得㗎!🌟雙重黯然銷魚飯 $158‼️呢個真係大出色!面頭隻煎蛋完全係畫龍點睛,蛋汁連同肥美嘅鰻魚一齊食,一啖擺入口真係好味到言語無法形容!因為係雙重鰻魚,食晒啲飯仲剩咗好多鰻魚🤣同埋鰻魚啲骨唔明顯,每嚿肥美入晒味!醬汁香甜,送飯真係一流👍🏻🌟蛋黃漢堡丼 $118‼️朋友叫嘅呢款同樣咁吸引!漢堡比想像中厚身,入面仲保存到大量肉汁!另外有啲洋葱喺入面增加口感,配合黑椒汁,一樣咁正!🌟芝士吉列豬扒 $68‼️非常邪惡🤣🤣新鮮熱辣,拎起仲有超強搵拉絲😍炸粉唔厚,香脆無比!連埋啲雜菜絲一齊食仲可以解膩~🌟豚肉味噌湯 $78‼️因為自己係湯怪,居然見到呢度有款豚肉味噌湯,平時都好少見,即試!湯品上枱,估佢唔到係咁足料!真係好有日本食堂嘅味道,入面有大量嘅蔬菜、豚肉同菇類,如果就咁叫呢碗湯再加個白飯一齊食更加正🫶🏻東京天井食堂 (尖沙咀)尖沙咀柯士甸路15A柯士甸大廈地下D號舖
🌟雙重黯然銷魚飯 $158
‼️呢個真係大出色!面頭隻煎蛋完全係畫龍點睛,蛋汁連同肥美嘅鰻魚一齊食,一啖擺入口真係好味到言語無法形容! 因為係雙重鰻魚,食晒啲飯仲剩咗好多鰻魚🤣同埋鰻魚啲骨唔明顯,每嚿肥美入晒味!醬汁香甜,送飯真係一流👍🏻
🌟蛋黃漢堡丼 $118
‼️朋友叫嘅呢款同樣咁吸引!漢堡比想像中厚身,入面仲保存到大量肉汁! 另外有啲洋葱喺入面增加口感,配合黑椒汁,一樣咁正!
🌟芝士吉列豬扒 $68
🌟豚肉味噌湯 $78
‼️因為自己係湯怪,居然見到呢度有款豚肉味噌湯,平時都好少見,即試!湯品上枱,估佢唔到係咁足料! 真係好有日本食堂嘅味道,入面有大量嘅蔬菜、豚肉同菇類,如果就咁叫呢碗湯再加個白飯一齊食更加正🫶🏻
東京天井食堂 (尖沙咀)
尖沙咀柯士甸路15A柯士甸大廈地下D號舖