2021-09-02
最近有啲想食日本料理,就去咗呢間位於尖沙咀樓高三層嘅日本餐廳!最底嗰層係主打丼飯,2樓及3樓嘅地方就有啲似日本居酒屋!去到餐廳都見佢人潮滿滿,我哋都等咗一陣先有位!望到餐牌,見到佢嘅食物種類都比較多同豐富!因為真係好耐都冇食過刺身,所以都叫咗三款壽司同埋一個刺身盛!🍡真鯛壽司HK$44肉質比較軟綿,但食到有筋位!🍡油甘魚壽司HK$60油脂味好香,魚質地有彈性!🍡帆立貝壽司 HK$76好肥美好鮮甜,真係啖啖肉!🍡竹刺身盛 HK$428呢款刺身盛包括左有6款刺身,而當中赤貝好脆好鮮甜,三文魚好厚肉好嫩,中拖羅油脂好豐滿,入口即溶!🍡鮑魚雞翼HK$78呢個菜式真係完全比到我驚喜!雞翼本身燒汁已經夠哂入味,點知我咬到一半嘅時候,見到半塊鮑魚凸咗出嚟😍雞肉嘅嫩滑夾埋鮑魚嘅彈性,成個口感真係一流!🍡厚牛舌 HK$52黑椒味好香,好香牛味,牛脷好厚好有嚼口!🍡明太子山藥 HK$38我覺得黎呢間餐廳食飯嘅人,都一定要叫呢個明太子山藥!本身山藥比較爽口清甜,同時配埋明太子獨特鹹香鮮味,真係即時好食到想講OMG!🍡黑松露帶子炒飯HK$138當侍應一放低嘅時候,黑松露味飄過嚟,真係香到不得了!而且炒飯配料都
🍡真鯛壽司HK$44
肉質比較軟綿,但食到有筋位!
🍡油甘魚壽司HK$60
油脂味好香,魚質地有彈性!
🍡帆立貝壽司 HK$76
好肥美好鮮甜,真係啖啖肉!
🍡竹刺身盛 HK$428
🍡鮑魚雞翼HK$78
🍡厚牛舌 HK$52
黑椒味好香,好香牛味,牛脷好厚好有嚼口!
🍡明太子山藥 HK$38
🍡黑松露帶子炒飯HK$138
當侍應一放低嘅時候,黑松露味飄過嚟,真係香到不得了!而且炒飯配料都幾多,除咗蘿蔔同粟米粒之外,仲有好多帶子冬菇😍😍