2024-02-02
佢個門口咁低調,估唔到啲食物咁有驚喜!由第一個dish開始,驚喜真係一浪接一浪🤤每一碟都好精緻,睇得出廚師比足心機去砌碟藝術品出嚟,對眼球都係一種享受🤩啦嗌咗杯sake 好香米味 帶微酸 飲落好refreshingAmuse BoucheFresh Sashimi - Ourin Apple - Ponzu Jelly即日新鮮刺身-王林蘋果 •柚子醋啫喱A kaebi - Fukuoka Fig - Prawn Crisps赤海蝦-福岡無花果 - 赤蝦饼Kegani - Burrata - Monaka大閘蟹 • 水牛芝士 -最中饼前菜不得不提係佢嗰塊刺身連柚子醋啫喱🥰刺身勁新鮮,連埋個啫喱食係極之特別又好味,完美演繹左一道出色嘅fusion菜!EntréeZucchini Flower - Katsuobushi - Mentaiko本枯節明太子爽意大利黄瓜花天婦羅Wagyu Tongue - Pomodoro - Shallot烧和牛舌芯Bafun Uni - Ikura - Black Trufffle北海道馬其海膽鮭魚子黑松毫多士之後嘅和牛舌心更加係令到我一食落就雙眼發光咁對望
Amuse Bouche
Entrée
本枯節明太子爽意大利黄瓜花天婦羅
烧和牛舌芯
北海道馬其海膽鮭魚子黑松毫多士
之後嘅和牛舌心更加係令到我一食落就雙眼發光咁對望🥹超級軟林林得黎又勁滑,必須試!而個多士真係一啖落去勁多驚喜😍塊多士係外脆內軟,上而嘅海膽同鮭魚子都極鮮甜,令本身唔食海膽嘅我都一試愛上🥰
Main
Livornese - Anguilla Eel - Nduja
利洪內塞式烤鲜穴子
AS Wagyu - Daikon - Enoki
日本15和牛配味噌大根
Awabi - Asari - FuFuFu Rice
鲜鮑鯀浅蜊富山米釜飯
烤鰻魚塊皮烤得勁脆,連埋啲山椒同埋意大利辣醬一啖食真係好正🤤嗰舊和牛熟度岩岩好勁腍,醃蘿蔔係超入味😍個煲仔飯都好香鮑魚味,連埋飯焦食超正,煲仔飯愛好者千祈唔好miss!
Dessert
松の実吉士批
四小味甜品
(Ichigo Tart, Churros Tiramasu, Kuri Canele)
四小味甜品一上枱就比佢驚艷左,砌得勁靚係呢個course dinner嘅一個完美句號☺️當中嘅Churros Tiramasu同Kuri Canele都係我嘅最愛🫶🏾
總結黎講,呢個course呢個價真係好值得🥰環境坐得舒服,服務100分,菜式精緻又好味!推介!