2019-10-10 104 views
今日去Client office 做野,請我食飯多謝我咁幫手。大家都因為要趕尾班港鐵,佢就提議近近地附近食,唔洗去九龍城都有正宗泰菜食喎~🔆咖哩海鮮脆包盅 $148 - 本身係想叫麵包點咖哩,見到餐牌有呢個菜就岩哂。椰汁味重嘅咖哩,裡面有魚柳、青口、蝦等等嘅海鮮。麵包外皮香脆,裡面吸收哂咖哩汁,好味又飽肚,幾正!🔥星期三嘅限定$1優惠係泰式明爐烏頭魚,絕無欺場,新鮮烏頭魚用香料暖住,沾沾泰式醬汁,勁好味。千祈唔好放過浸住魚嘅湯同香料,好似飲緊無辣版冬蔭功魚湯咁~🔆焗大蝦🦐粉絲煲 $159 - 仲叫炒粉麵就out啦。上枱熱辣辣,粉絲索哂汁但又唔會淋哂或過咸,仲有兩大隻開邊大蝦添!🔆原本都唔好意思叫咁多野,但個client話呢度野飲好飲,芒果冰係用新鮮芒果做喎,但我就叫左個最穩陣嘅椰青,好大個呀,仲好多椰肉添!✏️呢間餐廳食物唔錯又坐得舒服,仲要喺正Client office樓下,過條馬路就係,唔怪得佢地當呢度飯堂啦。食完飯過隔離就係港鐵站,又真係好鬼就腳。
,唔洗去九龍城都有正宗泰菜食喎~
咖哩海鮮脆包盅
泰式明爐烏頭魚