2022-01-26 299 views
#pb食在屯門屯門新開田園風Cafe🍽️New Cafe Alert 🚨✨屯門主場有新cafe 緊係即刻去試試佢啦🤪 呢間cafe開左大約只有1個月 超級新✨ 佢係以前Soul Good個位 對出有一個小公園 配合店內簡約田園風嘅裝修🥰 店主們非常友善 超用心推介食物之餘 亦好中意汲取客人意見👍🏻 店內只有4張枱 唔會好逼😍 佢冇限時 適合大家坐底慢慢做野、同朋友 / 店主傾下計❤️.大家黎到可以留意下佢嘅手寫餐牌 價錢仲用左傳統中國數字 超有特色🥰 食物種類都幾多 有輕食、沙律、Toast、Pasta、All-day breakfast等😋 輕食價錢 $28 主食$78-$128不等👍🏻 價錢都幾合理😍🔹Scones🍞兩件Scones都好大個 入面有好多提子乾😍 食落唔係好鬆軟果種 不過又唔會好硬同好乾身👍🏻 牛油味唔會好重 食落唔漏😋 不過我覺得可以再焗熱少少 配clotted cream / strawberry jam食 會更加正🤪🔹全日的早餐🍞推介❤️ 其中一樣主打食物👍🏻 佢嘅All-day夠哂大份 兩個人share食都冇問題😋 入面有三文魚 + 千島豬肉腸 + 紐倫堡腸 + 煙
#pb食在屯門
屯門新開田園風Cafe🍽️
New Cafe Alert 🚨✨

🔹Scones🍞

🔹全日的早餐🍞
推介❤️ 其中一樣主打食物👍🏻 佢嘅All-day夠哂大份 兩個人share食都冇問題😋 入面有三文魚 + 千島豬肉腸 + 紐倫堡腸 + 煙肉 + 炒蛋 + 車厘茄 + 沙律菜 + 白啡蘑菇 + 無花果核桃酸種麵包😍 沙律菜用左水耕菜 食落特別新鮮、爽🤪 兩款腸各有特色 一條食落juicy d 一條肉質實d😆 另外特別要讚個酸種麵包 就算有核桃係入面 都唔會好硬👍🏻

🔹Flat White ☕
佢用左Brazil配Ethiopia嘅日曬咖啡豆做Housr Blend豆 酸度會較高 尤其是攤凍左之後🤪 但係個酸度配合食物嘅鹹甜就剛剛好 兩者互相中和👍🏻
整體以新店黎講 質素唔錯😋 雖然唔係特別出色 但勝在食材用料好高質、好用心👍🏻 同埋成間舖氛圍都好relaxing 店主又友善 所以大家不妨幫襯下🤪

pal.
屯門達仁坊1-29號遠東發展屯門中心大廈地下L號舖
2022-01-21
$120 (Lunch)