滿滿日本庭園氛圍感🏞以山林作主題 淺木裝修🪵舒服又具禪意🍃記住去露台打卡😛望跑馬地超開揚 仲有棵”櫻花樹🌸” 主打高級廚師發辦 有🐮和牛🦀蟹肉🍣魚生omakase等 我揀左壽司omakase 12貫 整體新鮮 有係日本食嘅感覺☺️甜品幾surprised 係來自 @neko.puff.hk 嘅拿破崙🤩🍣壽司盛盒12貫 + 1卷物 ($728)鱸魚 - 魚味最出亦清雅嘅一款🦐甜蝦上面有深藍色蝦子 甜蝦texture好黏口🤤🐚帆立貝味道鮮甜 用左特別切法 口感有別於平時食到嘅🥹深海池魚 - 厚切魚味濃郁 有薑蔥去腥味🌟地金目鯛炙燒後魚油魚香更突出 肉質細嫩 走重口感路線 配鹹麵豉醬🌟鮫碟魚濃郁魚油香 師傳係上面放左灼燒過嘅裙邊 入口即溶😍🌟🦀北海道毛蟹My fav!!! 絲絲毛蟹mix埋蟹膏 配埋少少柚子醬 眼前一亮嘅一款🤩鰤魚 - 加入芥末子 魚肉清爽鯖魚 - 超厚切嘅鯖魚自漬 一大塊紫菜包住 用左柚子調味 完全唔腥🌟煙薰鰤魚腩用櫻花木煙燻後 有明顯木香🌸魚味比上一道更濃郁 用蔥中和魚腥🌟北海道海膽北海道永遠世一😍鮮甜creamy🤩用芥末同鹽簡單調味已經好好味🌟大扇拖羅第一次食dry ag

🍣壽司盛盒12貫 + 1卷物 ($728)
鱸魚
北海道海膽
🌟北海道海膽
大扇拖羅
🌟大扇拖羅
第一次食dry aged熟成嘅大拖🤤油香更為突出 口感仲軟綿左😍
🍙卷物 - 吞拿魚蓉手卷
玉子
魚燒
🥘熟食 - 茶碗蒸 麵豉湯 玉子 魚燒
芒果丸子拿破崙
🍰甜品 - 芒果丸子拿破崙
好耐之前食過neko puff 嘅牛乳燉蛋白拿破崙 已經比佢驚豔到🥳個牛乳味係超濃超奶! 今呢個嘅酥皮一樣有牛油香 保持酥脆~丸子好香牛奶味🥰芒果juicy
茶碗蒸
$800 (Lunch)
鱸魚
甜蝦