2022-06-07
今日上九龍灣office開會,醒起好耐冇見個朋友,佢都喺附近做嘢!就約佢一齊開飯啦~朋友推介左呢間新開嘅冰室,佢位於九龍灣健力工業大廈地舖!入到去環境好闊落加上燈光通明,令人感覺非常整潔亮麗下次有機會要再嚟呢度食嘢其實當時已經7點幾,對於位處工業區,佢哋人客都算多!因為d食物質素可以媲美高級食肆我地每人揀左一款小菜,配上白飯,老火湯!飲品半價,超級經濟實惠!椒鹽鮮魷 椒鹽香口鬆脆,另加上醋可作沾點,令人減少炸物嘅肥膩口感,魷魚亦非常新鮮爽口👍👍XO醬 西蘭花炒豬頸肉豬頸肉滑嫩爽口,味道惹味到停唔到口!就連我平時唔係好食豬頸肉嘅人都覺得超正必叫沙嗲肥牛粉絲煲相比前兩個呢個都唔錯,對比其他地方嘅沙嗲,佢呢個會偏甜少少🤏但味道都香而且份量都幾多我哋仲嗌咗3杯嘢飲🧃,包括咖啡紅豆🫘冰、奶茶🧋紅豆🫘冰及雜果賓治今日嘅老火湯係紅蘿蔔🥕排骨湯佢哋嘅餐牌都幾特色,有少少西餐cafe嘅感覺
椒鹽鮮魷
XO醬 西蘭花炒豬頸肉
沙嗲肥牛粉絲煲
我哋仲嗌咗3杯嘢飲🧃,包括
咖啡紅豆🫘冰、奶茶🧋紅豆🫘冰及雜果賓治
今日嘅老火湯係紅蘿蔔🥕排骨湯
佢哋嘅餐牌都幾特色,有少少西餐cafe嘅感覺