2016-07-17 1145 views
觀塘工廈近年越來越熱鬧,餐廳越開越多,食家有福。難得週末,三五知己決定離開大型商場走出工廈試下新嘢。由觀塘地鐵站步行5分鐘左右就到駱駝漆, 駱駝漆1-6樓有好多美容同食材批發零售,係觀塘其中一幢比較受歡迎而且人流頗高嘅工廈,所以䌓忙時間記得預返3-5分鐘左右等電梯。Bold Italic位於駱駝漆三樓,門口望入店內已經有女同事好友善幫我哋開門同帶位。Lunch Set價錢$75 up, 主菜配餐湯,麵包條,沙律同飲品,以環境同主菜款式選擇嚟講價錢都幾合理。一行三人, 叫咗一個Pama Ham沙律combo, 一個蕃茄沙律combo同一個照燒雞扒combo。餐湯麵包條同沙律好快到, 餐湯係忌廉磨菇湯,配麵包條幾好食,但略嫌唔夠熱,沙律不過不失。我嗰份係蜜糖芥末Pama Ham沙律 Combo($78), 餐飲係另外加錢嘅Green Tea Latte。講真以色相計,個沙律真係幾靚,可以相機食先。另外味道方面芥末醬同Pama Ham好夾, 菜同水果都夠新鮮。友人個蕃茄沙律配黑醋汁都大份夾新鮮,雞扒幾香口,如果薯菜有炸薯條更開心。Green Tea Latte甜度同奶味啱啱好。上樓前掃過Op

上樓前掃過Open Rice啲食評, 話老闆有林德信feel,所以都有10%係為咗見佢而嚟哈哈。老闆好後生,枱枱都行去問意見,幾有心。

講返間餐廳,中途食完都冇俾人趕,最後三個人坐喺餐廳傾足三個半鐘哈哈。完lunch period之前啲員工仲好nice咁問咗我哋兩次駛咪加單,同埋仲keep住加檸檬水,呢下抵讚。

總結,放假嚟講,呢個消費呢個環境,加埋林德信,其實都幾有機會再Encore嘅。
2016-07-17
$100 (Lunch)