2018-09-06 78 views
9月開始,今年多左個新角色,就係去讀master喇,實在十分繁忙!面對新挑戰,當然要同朋友食好西減下壓啦!觀塘其實係美食天堂,好多好野食,尤其係工廈,好容易搵到寶!見呢到咁多好評 我地揀左係駱駝漆到食串燒,方便就腳,果然無令我失望啊!駱駝漆大廈3期,一出電梯行幾步就見到,門面裝修幾靚,附近仲有間文青手作店,食完野不彷去行下街!入面環境都幾舒服,燈光柔和,又有音樂聽,實在係放鬆食物選擇多!真係花多眼亂!最重要係仲有甜品食!真係未食都已經好好好期待主要係串燒,都有d炸物樣樣都好想食!價錢都好正路!仲有飲品添!好耐無飲過ginger beer,叫左黎飲!不過d特色飲品都好吸引,下次去試啦!第一碟上碟既係燒墨魚腸,但係真係黑色咁,影相唔太靚!不過要推介比大家,因為好好味!有台灣腸既感覺!重點推介燒白鱔,入口即溶,好香口!唔算多骨,有都係細細條既軟骨!配埋旁邊d醬料仲好味,醬料中比較特別既係綠色既自製海鮮醬,少少辣,但好match!朋友愛好食菇!呢隻大磨菇真係無得頂,串燒既關係可以鎖住d汁,又夠芝士,呢個就係串燒店令人著迷既地方!甜椒,雖然我擺咗烏龍,本身想食一條條既青椒,但叫左甜椒,見到係有d
面對新挑戰,當然要同朋友食好西減下壓啦!
觀塘其實係美食天堂,好多好野食,尤其係工廈,好容易搵到寶!

入面環境都幾舒服,燈光柔和,又有音樂聽,實在係放鬆

食物選擇多!真係花多眼亂!
最重要係仲有甜品食!真係未食都已經好好好期待

主要係串燒,都有d炸物

樣樣都好想食!價錢都好正路!

薑啤

燒白鱔

重點推介

燒白鱔,入口即溶,好香口!
唔算多骨,有都係細細條既軟骨!

煙肉芝士大磨菇

朋友愛好食菇!

甜椒

甜椒,雖然我擺咗烏龍,本身想食一條條既青椒,但叫左甜椒,見到係有d失望,但係食完又好有驚喜!我朋友本身唔食既,食左dd試完之後都話好甜,肯同我一齊食
好甜好多汁,正!

黑松露薄餅

黑松露pizza係另一樣好想推介既!
有時食串燒真係未必食得飽
食完呢個pizza一定飽!
黑松露好多,好足料,又多芝士,食既時候可以拉絲!配合埋d菇,又無咁 ‘漏’,掂

燒茄子

食完pizza,都飽左8成,食埋燒茄子就岩岩好啦!夠蒜蓉,岩哂我呢d重口味既人!

日本蘋果雪芭

期待左好耐既蘋果雪芭,成個蘋果上,好特別!雪芭甜度岩岩好!

服務方面就中規中矩啦,侍應唔多,但食既人多,大家互相體諒啦

美食可以令人有好心情,充滿力量喇

2018-09-05
$150 (Dinner)
薑啤
燒白鱔