2019-10-12 1002 views
假期就梗係周圍行,今日去到長沙灣附近搵cafe ☕️. Coffee Question係一間小小的店, 座位得8個,靠牆吧台位後方,已經係收銀及廚房位置。 舒適就談不上, 但想品嚐咖啡,其實係邊都可以。 今次點了 「拉絲芝士厚蛋治」及「特色全日早餐」,另配一杯Dirty & latte. 拉絲芝士厚蛋治市場上比較少見,起初以為芝士及蛋會係同一塊面包上,原來係⋯拉絲芝士治一塊,蛋治一塊😂,不過尚算唔錯。「特色全日早餐」就欠缺左d 特色,比較店內其他all day breakfast ,「特色」食物係比較豐富,但整體較油,食落磨菇感覺特別油膩,可能用大磨菇會較好。沙律🥗就比較清, 只有生菜及蕃茄。Dirty ,好久無飲了。今次要重溫當中味道。一啖咖啡有凍牛奶+ 熱espresso 既衝擊,會隨住時間的過去,愈來愈少,最後歸於平淡。所以一啖過後,我還是飲番我杯latte,慢慢嘆,慢慢品嚐😆。總結:All day breakfast 幾一般,相對其他cafe 可以有進步空間。但店內咖啡還不錯,at least 會遇到dirty等特色咖啡 , 已經比一般cafe 多選擇了
假期就梗係周圍行,今日去到長沙灣附近搵cafe ☕️.

拉絲芝士蛋治

特色All  day  breakfast