2022-12-07
💡巧手淮揚私房菜平時食西餐就食得多,但淮揚菜就真係無食過,餐廳主打淮揚美食,以私房菜既形式,環境中式佈置,行古典中國風,而且仲有包廂VIP房適合私人聚會,家庭聚會等等,建議黎之前可以打電話預約左先。🍽前菜前菜有3款,分別有油燜芹菜、麻辣烏雞爪及水晶肴肉,3款都好有特色。油燜芹菜辣辣地夠爽口,麻辣烏雞爪麻麻辣辣的非常惹味香口,水晶肴肉凍凍地,幾特別。🍽粉葛赤小豆湯🫕味道濃郁的老火湯,夠曬火喉,飲完成身暖晒,好有家的感覺❤️🍽揚州大煮干絲賣相好精緻,以雞肉絲,豆腐干絲為賣點,另外茹、荀及火腿都好夾,口感好爽口,而且又健康。🍽干煸肥腸雞軟骨🐔呢個真係好igable,份量有好多,本身都鍾意食肥腸,而家仲要炸埋,所以食落更加入味爽味,雞軟骨炸得好香脆,就算放耐左都唔會變淋,睇得出火候控制得好好。另外,雖然有好多辣椒係面,但係辣椒又唔算好辣,仲好香口,必食之選👍🍽三絲菱白其中一個揚州菜,味道正常,用上茹及肉絲去煮。🍽揚州手作糯米燒賣糯米燒賣 比平時燒賣大三四倍,入面係糯米飯,唔係平時食開燒賣的魚肉,食完都幾飽肚😂
🍽前菜
🍽粉葛赤小豆湯🫕
味道濃郁的老火湯,夠曬火喉,飲完成身暖晒,好有家的感覺❤️
🍽揚州大煮干絲
🍽干煸肥腸雞軟骨🐔
🍽三絲菱白
其中一個揚州菜,味道正常,用上茹及肉絲去煮。
🍽揚州手作糯米燒賣