以前住係寶林,都經常去ucc 食晚餐,而家搬左,但我都會時不時去食下。而我又好鍾意飲咖啡喎,所以ucc 就成為左我既諗唔食咩/同家人晚餐既必去地方是日星期一,dinner set 有牛扒有意大利燴飯同埋意粉,由於好肚餓既關係,我地就叫左一個黑松露帶子意大利飯,茄汁鮮蝦意粉同埋牛扒set星期一既餐湯係蘑菇忌廉湯,我唔太鍾意所以就叫左是日既薯仔沙律,薯仔沙律整到薯蓉同埋入面仲有小小粒咁,好好味,同埋仲有小小栗米係中間,食落又香又甜,蘑菇湯我2個屋企人都話好濃好香,好好味終於到牛扒,意粉同意大利飯登場啦(由於太掛住食,忘記左影意大利飯~)牛扒叫左5成熟,但唔太5成啦,7成比較似,但肉煎得好淋身,唔會好鞋好難嚼,個汁都好香好好味,送飯一流呀~茄汁意粉味道好開胃,蝦同帶子都 ok,但個意粉本身煮得淋左小小,有d發開左既感覺,唔夠彈牙,但整體都係幾好食既最後個set跟既甜品係蜜桃伴雪糕,賣相同味道當然都好o k啦,不過就食完都唔太知上面唧花個粒淺黃既係咩黎,但都好滿足~最後最後,最滿足莫過於飲到杯好飲既咖啡,ucc既咖啡出名香濃,就咁未加任何野,我飲左啖,好香好濃既咖啡味,仲帶小小榛果同雲厘拿香味
以前住係寶林,都經常去ucc 食晚餐
,而家搬左,但我都會時不時去食下。而我又好鍾意飲咖啡喎
,所以ucc 就成為左我既諗唔食咩/同家人晚餐既必去地方

,蘑菇湯我2個屋企人都話好濃好香,好好味

~)

,但整體都係幾好食既

,不過就食完都唔太知上面唧花個粒淺黃既係咩黎
,但都好滿足

最後最後,最滿足莫過於飲到杯好飲既咖啡
,ucc既咖啡出名香濃,就咁未加任何野,我飲左啖,好香好濃既咖啡味,仲帶小小榛果同雲厘拿香味,唔苦唔酸唔澀,仲要幾滑下,加小小奶落去,令到杯咖啡更香更濃更滑,食完個雪糕,飲埋呢杯咖啡,成個口腔就好似場演奏會咁
,互相輝映,好滿足既感覺~

無論係以前,而家,ucc既咖啡既味都好一致,呢個係我會回頭既原因
,而家好小餐廳可以話為一餐飯畫上咁完美既句號
,雖然ucc既野食唔可以話係特別好食,但佢既咖啡係我心目中暫時最好既,希望佢可以keep on啦

2018-08-27
$190 (Dinner)
  • 熱咖啡