2023-02-15
今日咁啱同個friend 都得閒, 想食好少少嘅午餐, 咁啱經過呢間餐廳, 諗住話曬都係酒店餐廳, 應該ok. 點知...我同朋友每人叫咗一份牛扒, 分別係西冷同肉眼, 未連加一$268 同$288. 落單後超過20分鐘, 我終於忍唔住, 問下到底得未, 侍應回覆:“擺緊“. 真係得呢兩隻字, 跟住行開. 我嘗試自己去理解, 佢應該話擺緊盤, 咁我唯有再等. 過多兩三分鐘終於到啦, 其實佢接近冇擺盤... 不過是但啦, 我真係好肚餓.點知一食落口, 係凍嘅, 畀室溫再凍頗多. 我明白三成熟嘅牛扒唔應該落火落得太耐, 但係都唔應該咁凍. 塊牛扒外同內都係凍.三百幾蚊食一塊凍嘅牛扒, 從邊個角度睇, 都係有問題. 食完之後我即刻要去廁所, 順帶一提, 佢個廁所係冇掛鉤嘅, 我要拎住件褸“辦事”, 真係超級唔方便.