2023-06-07
以前食過係幾好食,隔咗好幾年無食今日番去重溫,點知伏到一個頂點⋯3個人叫咗2碗麵加鍋貼,小籠包同抄手,飲品當然係門口部大大部懷舊豆腐機嘅豆漿啦~麵其實都無乜特別,係淋咗啲,都入得口嘅。至於豆漿,如果係飲開無糖嘅會覺得佢幾好,但我個人鐘意偏甜豆漿,所以覺得佢無味之餘仲有少少豆青味,不過都唔緊要,口味呢家野都好個人嘅,真正伏嘅係嗰幾款小食⋯個鍋貼啲皮厚到好似食緊餃子形狀嘅生煎包;小籠包又乾又實,超級市場買包急凍南翔小籠包都皮簿多汁過佢,嗰種實嘅程度燒似係食緊一粒有皮嘅肉丸;至於個抄手真係伏王!個皮嘅味好奇怪,啲餡又係勁實,辣油無辣油味。最好笑係,鍋貼,小籠包,抄手啲餡係一模一樣嘅⋯正當我哋諗會唔會連生煎包個餡其實都係一樣嘅時候,有幸見到對面枱叫咗嚟食,然後睇到⋯⋯原來真係一樣!聽到佢哋話個包面好硬😂仲用筷子敲咗2下咯咯聲😂😂😂總括嚟講,食麵係可以嘅,至於啲小食呢⋯勇者無懼可以一試咁囉
總括嚟講,食麵係可以嘅,至於啲小食呢⋯勇者無懼可以一試咁囉