2023-11-12
朋友介紹之下,黎左呢間巴西餐廳happy friday,印象中真係冇乜點食過巴西菜最覺得新奇係,佢係bbq buffet形式送餐,有個salad corner可以任拎任食,店員會輪住拎「mains」出嚟每枱詢問要唔要,而「mains」就係今次主角,有多款肉類享用,包你食到飽住出去!食一食餐包先,不倒翁形狀好cute,外皮較硬,食落係芝士味~沙律bar非常多選擇,有巴馬火腿、青口、鴨胸、吞拿魚漬、芝士等等而沙律都有幾款,食落去新鮮,開左個靚胃,要留番個肚食多啲肉肉!印象最深刻係佢個洋蔥飯,第一次覺得原來就咁食白飯都咁好食個白飯好有味,洋蔥味好香,而鴨胸同吞拿魚漬都好好食,食完會想再拎多轉無限任拎水果,有菠蘿、蜜瓜、西瓜,藍莓,菠蘿香甜,拎左好多次haha我仲拎埋蜜瓜配巴馬火腿食,咸香+清甜,絕配!到「mains」出場,起碼有齊牛扒、牛肉腩、豬肋骨、雞翼、羊架等等啲肉一輪輪咁出,出得好快,真係食得最多肉係今餐我覺得最出色係豬肋骨,燒得岩岩好,肉質食落去又脆又香口!雞翼同雞腿肉都有,扒類充滿肉汁,juice又惹味!仲有大蝦,香烤過後,口感勁爽勁彈牙,肉質飽滿,啖啖肉! Chocolate L
店員會輪住拎「mains」出嚟每枱詢問要唔要,而「mains」就係今次主角,有多款肉類享用,包你食到飽住出去! 食一食餐包先,不倒翁形狀好cute,外皮較硬,食落係芝士味~
而沙律都有幾款,食落去新鮮,開左個靚胃,要留番個肚食多啲肉肉! 印象最深刻係佢個洋蔥飯,第一次覺得原來就咁食白飯都咁好食
個白飯好有味,洋蔥味好香,而鴨胸同吞拿魚漬都好好食,食完會想再拎多轉 無限任拎水果,有菠蘿、蜜瓜、西瓜,藍莓,菠蘿香甜,拎左好多次haha
我仲拎埋蜜瓜配巴馬火腿食,咸香+清甜,絕配! 到「mains」出場,起碼有齊牛扒、牛肉腩、豬肋骨、雞翼、羊架等等
啲肉一輪輪咁出,出得好快,真係食得最多肉係今餐
我覺得最出色係豬肋骨,燒得岩岩好,肉質食落去又脆又香口! 雞翼同雞腿肉都有,扒類充滿肉汁,juice又惹味! 仲有大蝦,香烤過後,口感勁爽勁彈牙,肉質飽滿,啖啖肉!