2020-01-08
尖沙咀新開商場K11,依個商場好有藝術🎨氣氛,Gontran Cherrier 門口特別多人去排隊,見到咁多人排隊於是上網查下,原來呢間係巴黎最好味牛角包🥐鋪頭,咁係咪一定好食呢?🤔若果買原味牛角包就要排隊等,隔離對面有個工場,見到師傅製作麵包嘅過程,新鮮出爐嘅牛角包要等15-30分鐘不等。見到前面人幾個幾個感買,又要再等下一輪。店員都算係清楚去指示邊個位置排隊,不過好快就有人打尖以及排錯隊,以至於下次原味牛角包新鮮出爐嘅時間店員就有講清楚嘅。除咗原味,仲有好多其他口味,不過大家都係為原味牛角包而嚟,於是我就淨係買咗兩個原味牛角包啦⋯⋯原味牛角包($24),價錢上的確偏貴,不過係依個商場同埋巴黎最好味牛角包名譽下,係咁上下。新鮮出爐嘅牛角包,但係排隊嘅時候已經開始凍,好彩食上黎仲䁔䁔地,牛角包脆香而且見到一層層,美觀同普通牛角包差唔多,但食上黎絕對食得出師傅嘅心機同埋技巧。好脆又唔油,入面係蜂狀形,硬身牛角包唔似十蚊八蚊嘅軟身牛角包咁⋯⋯好多時候都有人係到排隊,大家預留時間排隊,下午茶係少啲人,巴黎最好味牛角包果然名不虛傳,對於本身唔係牛角包控嘅我就對牛角包改觀,不過亦無我想像中咁天堂
好多時候都有人係到排隊,大家預留時間排隊,下午茶係少啲人,巴黎最好味牛角包果然名不虛傳,對於本身唔係牛角包控嘅我就對牛角包改觀,不過亦無我想像中咁天堂級美味⋯⋯有時間可以一試依間原味牛角包🥐⋯⋯