2023-11-25 18 views
呢間拉麵店真係超級隱世👩‍🍳 係喺灣仔嘅一條巷仔入面~ 但係鋪面同埋環境都幾有日式風格🏮 入到去就有一種去咗日本舊區嘅感覺🎌 都幾有feel~ 雖然係一間小店, 但係質素都唔錯, 幾有驚喜🫶🏻佢哋都係主打拉麵🍜 種類都有唔少~ 而且口味都幾有特色! 有胡麻口味或者廣島蠔等🦪 另外仲有丼飯同埋小食☺️ 有餃子, 炸雞, 炸蠔, 沙律同雞軟骨等~ 都好多選擇🥰🤍北海道蟹肉湯拉麵 $138呢款拉麵真係好足料🥹 有巨量蟹籽! 仲有蟹膏蟹肉🦀同叉燒🐖 另外仲有蔥荀, 紫菜, 洋蔥, 糖心蛋等等嘅配料🫶🏻 湯底好濃郁!! 除咗豚骨香仲有蟹膏嘅味道🥰 成個拉麵都配合得好夾! 🤍胡麻王豚骨拉麵 $80呢款口味就幾特別, 我都係第一次試胡麻口味嘅拉麵🍜 本身都有好多胡麻係側邊🤤 撈勻咗之後都真係好濃郁嘅胡麻香🥰 另外仲有超厚切叉燒!! 🤍和風餃子 $38呢款餃子都好有驚喜!! 煎到好脆👍🏻 而且調味都好正!🤍冷豆腐 $32呢款小食解膩一流🤤 凍豆腐調味清爽

🤍北海道蟹肉湯拉麵 $138

🤍胡麻王豚骨拉麵 $80

🤍和風餃子 $38
呢款餃子都好有驚喜!! 煎到好脆👍🏻 而且調味都好正!

🤍冷豆腐 $32
呢款小食解膩一流🤤 凍豆腐調味清爽