2020-01-12
星期六 想搵個坐得耐又舒服啲既cafe plan下旅行d野 睇到推薦就黎試下係牛頭角大概行15分鐘到 就到海濱公園呢間cafe 門口好有外國氣息 坐位亦都好舒適 空間感足而張枱亦都夠大 由於食完早餐冇幾耐 就叫左野飲同蛋糕 一邊享受一邊傾 ☕️cinnamon apple tea 一黎到已經俾佢個好elegant 既茶壺加左分 本身唔係好鐘意cinnamon陣味 但係飲落又幾夾 蘋果味濃👇🏼提子scone 🍞雖然有焗熱左 但係提子唔多 亦未夠鬆軟 有啲失望👇🏼Flat white- 同樣個杯加分🤣 做到flat white 多奶少froth ~ 不過略嫌細杯左傾左一陣 再叫野🍨banana chocolate mocha -咖啡味比較淡 但係朱古力同香蕉味好出 有驚喜🧊ice cube coffee-第一次飲呢種咖啡 估唔到咖啡味又幾濃 加埋啲熱牛奶暖暖地咁飲好舒服🍰New York Cheesecake x movenpick 雪糕 感覺只係一般般 cheesecake比較鬆身 不過加埋雪糕食都夾到 冇驚喜亦不過不失喺餐廳坐左差唔多三個鐘 環境真係好舒適亦都唔會好嘈 侍應態度
係牛頭角大概行15分鐘到
由於食完早餐冇幾耐 就叫左野飲同蛋糕 一邊享受一邊傾
傾左一陣 再叫野
喺餐廳坐左差唔多三個鐘 環境真係好舒適亦都唔會好嘈 侍應態度都好好 埋單二百幾 比起一啲旺區嘅Cafe性價比好高
食完仲可以行下附近嘅海濱 輕輕鬆鬆又休閒嘅一日