2022-11-21 164 views
望景食飯 再唔係屬於港島區嘅專利喇位於旺角嘅 @bellevuehk 就畀我可以食著Fine Dining 再飽覽九龍景色今次我就係午餐時段去朝早嘅藍天白雲🌤都別有一番風味仲可以研究下邊棟樓打邊棟🤣~~~~~~前菜💁🏼‍♀️蕃茄湯🍅+ 藜麥羽衣甘藍沙律🥗蕃茄味香濃,而且帶啲Creamy嘅感覺,口感味道都唔錯。沙律菜配咗適量嘅沙律汁,少少甜酸感覺,令到沙律菜更加清新。~~~~~~主菜❤️柚子忌廉汁燴扁意粉件珍珠帶子 🍝意粉每條都掛住忌廉汁,豐厚嘅忌廉汁帶有柚子嘅甜味,原來佢係混合咗柚子醬,食落去清新之外都幾驚喜,再配埋珍珠帶子,海鮮嘅鮮味中和返忌廉汁原本膩嘅感覺!炭燒美國安格斯西冷扒件燒汁🥩我最鍾意係西冷扒嘅炭燒味,外面係有啲微醺感覺,西冷扒有返咁上下嘅厚度,而我就揀咗3成熟,食落口外脆而有嚼勁,牛嘅肉味都好濃郁,再配襯埋燒汁就襯上加襯!~~~~~~甜品🧁當日嘅甜品就係檸檬慕絲,清香嘅檸檬味,再加上甜品面上嘅優雅裝飾,用嚟作為Fine Dining 嘅完結就非常適合!
望景食飯 再唔係屬於港島區嘅專利喇
柚子忌廉汁燴扁意粉件珍珠帶子 🍝

炭燒美國安格斯西冷扒件燒汁🥩
甜品🧁
2022-10-07
$200 (Lunch)
  • 炭燒美國安格斯西冷扒件燒汁