2019-02-03 480 views
@storeroomsno.3 ————————————————————————可能適合對象:#布甸 #伯爵茶芝士餅 甜度(5星最甜):⭐️⭐️濃度(5星最濃):⭐️⭐️⭐️🍴:餐具 ✔️ / 蠟燭 ✖️ / 保溫袋 ✖️ / 紙盒 ✔️🏷:✖️💬:好少會咁講,食蛋糕送「黑口黑面」!兩位店員嘅態度相當唔welcome,面口黑到一個位係令我唔敢再問佢嘢,好得人驚,建議大家少去!🛒:旺角 #cakeup_旺角 #cakeup_荃灣線🔘:件裝💰:$40————————————————————————性價比:低起初睇IG,都覺得佢啲蛋糕幾靚,餐廳裝修有格調,location 又方便,所以一直想去試!但真心失望,先講一入去,Free Seating,環境係幾靚,不過冇人理你㗎喎,佢有佢繼續做嘢(都算,有時都怕太熱情)。自己睇完Menu,就嗌蛋糕啦。只收現金,自己要準備好Exact Amount放入錢箱!無錯,係放入錢箱。但係好搞笑,我冇Exact Amount佢開箱同我找錢(黑人問號.jpg)唸唔明,style?!(原來要避開法律責任)都算,咁我哋就Order咗兩件蛋糕,一個係佢哋招牌布甸,同埋伯爵茶芝士餅。每個$
可能適合對象:#布甸 #伯爵茶芝士餅
🔘:件裝
💰:$40
————————————————————————
性價比:低

都算,咁我哋就Order咗兩件蛋糕,一個係佢哋招牌布甸,同埋伯爵茶芝士餅。每個$40蚊,一睇,比我想像中細(當場都呆一呆)。如果好味都算,可惜.......先講個伯爵茶芝士餅,芝士味cover晒大部分伯爵茶味,餅底好散,$40對我哋嚟講,性價比低,唔值!

之後到個布甸,我唸個質素比係日本便利店買個種布甸還要差。我真係唔expect個食後感咁曳。$40?真係$40?可能佢係貴左佢個Signature布甸係用酒做!不過真係要remind吓食客,其實係幾危險,有酒,有nuts或者有花生成分,有部分人係會敏感,真係好應該要Remind食客。

回頭率 「零」 。
————————————————————————
#cake #birthday #蛋糕 #生日 #生日蛋糕#birthdaycake #hongkong #hkig #香港 #香港限定 #hkbakery #caketionary #caketionaryhongkong #呃like #相機食先 #旺角 #伏
伯爵茶芝士餅
布甸