2014-08-09
好耐冇上openrice寫食評,今日忍唔住再寫係因為有d恨鐵不成鋼,想佢生意可以好d,可以在天后區生存耐d,咁我可以唔駛飲貴茶.金御在天后區可說是好抵食的酒樓,食物好ok,價錢相宜,地點方便,地方又大,但生意唔知點解硬是差強人意,我次次去,無論早午晚,都唔駛等位,即入. 我作為食客就梗係好開心唔駛等啦,但總怕有一天佢唔覺意執鬼左就弊.我星期日同家人去飲茶,5個人食到食唔落,計埋茶錢先二百零蚊. 記得的有以下食物-點心拼盤: 燒賣金黃味道好,蝦餃皮薄多汁,素餃材料足,素菜飽正常啦,仲有一樣唔記得係咩豬骨菜乾粥: 料多粥綿灼菜: 唔油膩,夠大碟炸菜雞肉腸粉: 軟滑鳳爪排骨飯: 正常好味叉燒飽: 熱辣辣甜薄礃: 唔係度度有得食,外皮軟綿,甜度適中另有一平日八點幾飲早茶,三個人至$78,抵過去大家樂食早餐. 難得係食物好食嘛.不過不得不彈的是,酒樓地毯好似好耐冇洗,我成日想問究竟佢地幾耐至吸一次塵,洗一次地毯呢? 就算我貪平,已經隻眼開隻眼閉,唔在乎好多其他嘢,都會覺得咁簡單的地方清潔唔難做啫,點解唔做呢? 真係恨鐵不成鋼架.仲有就係員工服務,對住d客好ok架,但私底下佢地會嘈交,仲好大聲,d
豬骨菜乾粥: 料多粥綿
灼菜: 唔油膩,夠大碟
炸菜雞肉腸粉: 軟滑
鳳爪排骨飯: 正常好味
叉燒飽: 熱辣辣
甜薄礃: 唔係度度有得食,外皮軟綿,甜度適中
仲有就係員工服務,對住d客好ok架,但私底下佢地會嘈交,仲好大聲,d客聽到唔好嘛.
總而言之,希望酒樓可以改善下,生意長做長有,咁我唔駛少個選擇就好了.