2015-05-20
女朋友係 網上 見到 美食介紹 一心見到2015 2月新開復刻 好。。一於去試下 反正今日去開果頭。。一去到 見到似曾相識既樣子 原來係舊king1 既位置 。 咁有個女服務員出黎介紹下有下午茶 都幾有禮貌 下午茶得6款 價錢$36 包茶 。反正都黎到 試下啦。唔洗等。 一入到去帶位坐低 個位幾得意 可以打開入去。但好逼 肥少少都唔洗坐到入去。再望下周圍 。無人。環境不如介紹 真的只有相片的幾件擺設 沒什麼驚喜。。感覺裝修好差。。低成本。。不像冰室懷舊 而是殘舊。。好。。先別說環境 看下餐牌。。因為沒很餓 只係點左個蝦多士同雞脾餐兩個人食 。。叫左杯巨峰同百香果。巨峰黎左 無味 紙包果隻都好飲過佢 百香果都差唔多 咁上緊。好。等左成15分鐘 (無人都要15分鐘)算。 賣相中等啦 。先食蝦多士。唔算差 。再黎雞脾薯角(有栗米旁) 不過不失啦 但栗米係凍 唔好食 。。重點來 好 咁食完 想要多張餐巾抹嘴 問左第二個女服務生 (阿嬸) 好聲好氣 唔該可唔可以比張餐紙我。佢竟然答 餐紙比左你 無架喇 。 我果刻真係呆左。。食左咁多年 無餐巾供應要比錢買一包我聽過 但同我講餐紙係有限真係第
重點來 好 咁食完 想要多張餐巾抹嘴 問左第二個女服務生 (阿嬸) 好聲好氣 唔該可唔可以比張餐紙我。佢竟然答 餐紙比左你 無架喇 。 我果刻真係呆左。。食左咁多年 無餐巾供應要比錢買一包我聽過 但同我講餐紙係有限真係第一次 而且紙質咁差 咁你不如開頭果兩張都唔好比我啦 阿嬸。 好唔緊要 我嘴可以唔抹 但我有權唔再黎食。 依個簡直係幫公司倒米既傑出員工。
好 算 我忍你。。我埋單走人