2018-11-11 20 views
最近聽同事話他家附近的宜安街有間高格調餐廳新開店兩個月左右,選用優質食材和街坊價錢,一於約埋知心友試試。店鋪地方唔算大,但佈置好有心思,似置身在希臘小白屋和帶有點聖誕氣氛feel。Lunch MenuE餐係鹽燒三文魚頭拼咖喱薯餅(配白飯),一上盤見有啱啱炸到熱辣辣嘅咖喱薯餅係我至愛,入口鬆化外脆內軟,令我滋味無窮,三文魚頭好大個肉質嫩滑鮮甜。朋友就叫G餐係BBQ豬仔髀配蜜糖芥未汁有三大件,配菜有翠玉瓜同薯蓉,朋友畀一件我試,入口有驚喜,肉嫩脂香,唔會靱我倆都叫羅餸餐湯,濃郁多料又夠熱。咖啡香滑唔洗落糖都好好味。我倆都同聲讚不絕口話今餐非常滿意,有高尚格調同質素,重係街坊價錢,下次要約埋其他friends再嚟食過。

Lunch MenuE餐係鹽燒三文魚頭拼咖喱薯餅(配白飯)

我倆都叫羅餸餐湯,濃郁多料又夠熱

咖啡香滑唔洗落糖都好好味。

• 鹽燒三文魚頭拼咖喱薯餅    BBQ豬仔比配蜜糖芥未汁