2022-02-07
🏖🇬🇷希臘風情畫。西貢高質海景餐廳 🌊😋🍴Padstow Restaurant & Bar📍西貢白沙灣112號最近睇雜誌介紹,西貢有間異國風情露台海景餐廳。趁週末梗係入西貢chill一chill啦🥂😌😌😌😌駕車沿白沙灣駛🛣,老遠便已看見樓高兩層,充滿希臘風情風嘅藍色小屋😍😍😍😍細心留意,餐廳不論藍色拱門、柱子、藍白相間的椅子、地磚,建築設計皆令人恍如置身希臘🇬🇷🗺由於訂咗位,所以餐廳就為我地預留左露台海景位🌊😍一望出去,景觀好開揚,見到大量遊艇🛥,間中有海風🌬吹過嚟,好chill,無得輸‼️ 😆🔅 Sautéed Mushrooms超多蘑菇🍄,好Juicy💦芝士味好香濃🧀,夾埋個自家製多士一齊食,一咬落來有半溶的芝士流出來,好正🤤可惜包邊有啲太硬,咬得好辛苦,最後食唔晒🥵🥵🔅 Steak Sandwich牛扒🥩要咗Medium,好有牛🐮味,好軟腍👍🏻個藍芝士醬鹹鹹地,配埋好fresh的生菜、蕃茄🥬🍅同天然酵母酸種麵包🍞,推介!炸粗薯條係超❗️好❗️食❗️外脆內軟,好夠熱,好有薯味🥔🤤🤤🤤最後當然吃光光🤪🤪🤪🤪🔅 Blue Mussel Linguine藍青口好鮮甜,意粉🍝彈牙,煮得好入味,每一
🍴Padstow Restaurant & Bar
📍西貢白沙灣112號
最近睇雜誌介紹,西貢有間異國風情露台海景餐廳。
趁週末梗係入西貢chill一chill啦🥂😌😌😌😌
由於訂咗位,所以餐廳就為我地預留左露台海景位🌊😍
一望出去,景觀好開揚,見到大量遊艇🛥,
間中有海風🌬吹過嚟,好chill,無得輸‼️ 😆
🔅 Sautéed Mushrooms
超多蘑菇🍄,好Juicy💦
可惜包邊有啲太硬,咬得好辛苦,最後食唔晒🥵🥵
🔅 Steak Sandwich
牛扒🥩要咗Medium,好有牛🐮味,好軟腍👍🏻
炸粗薯條係超❗️好❗️食❗️
外脆內軟,好夠熱,好有薯味🥔🤤🤤🤤
最後當然吃光光🤪🤪🤪🤪
🔅 Blue Mussel Linguine
藍青口好鮮甜,意粉🍝彈牙,煮得好入味,每一條意粉都掛到忌廉汁。
配埋少少青蔥同煙肉🥓好香,好好食😋👍🏻
🔅Lemon Squash & Gunner
正常soft drink🤪
🐷🐷整體評價:
食物超高質,價錢合理,加上對住海景,超舒服,chill爆‼️
唯一係交通有點不方便,泊唔泊車就真係睇運氣了🤪🤪🤪
遲啲有機會一定會再encore👍🏻👍🏻😋