2021-09-17
同阿女食野緊系要搵間坐得舒服既餐廳,呢度放滿大大小小既花花,植物~落地大玻璃,環境非常舒適~阿女一坐低見到張kids menu就要畫畫,帶左私伙筆比佢慢慢玩~兒童餐有3款~1款漢堡包薯條,2款意粉,仲有果汁同雪糕,阿女超開心~我地叫左芝士焗脆脆肉醬意粉,超濃芒果汁,又香又甜,大人小朋友都勁中意肉醬意粉同大人份量無分別,芝士鋪滿香濃的蕃茄意粉上,兒童餐的意粉唔會好咸,充滿芝士同蕃茄醬既意粉真系好正,仲帶少少香草,食落唔會好滯~廚師十分細心,仲有芒果/雲呢拿雪糕 $88 真系超抵我同老公的二人餐 $448有頭盤,餐湯,主菜,甜品,飲品我的是日餐湯-南瓜湯,唔會好杰,帶有小小香草味,同一般的南瓜湯比會無咁漏老公的超濃龍蝦湯,比左d龍蝦肉阿女食,超正頭盤有8款選擇-可選2款吞拿魚法式尼斯沙律有幾款沙律菜,睇見都開心,唔少得的蕃茄仔、紅腰豆~雞蛋同吞拿魚又可以比阿女食,沙律醬汁調得好,而且唔會過多或少~酥炸魷魚鬚配韓式泡菜醬一上台我地已經嘩嘩聲~炸得好靚又香脆,外層酥脆~入面煙韌得來又容易咬,韓式泡菜醬酸酸辣辣勁開胃主菜有10款選擇-可選2款牛肝菌芝士意粉配馬德拉酒入口帶有酒香~似花鵰酒,味道超
我同老公的二人餐 $448
有頭盤,餐湯,主菜,甜品,飲品
老公的超濃龍蝦湯,比左d龍蝦肉阿女食,超正
頭盤有8款選擇-可選2款
吞拿魚法式尼斯沙律
酥炸魷魚鬚配韓式泡菜醬
主菜有10款選擇-可選2款
牛肝菌芝士意粉配馬德拉酒
入口帶有酒香~似花鵰酒,味道超夾,一口又一口勁快食哂大大碗的意粉~仲有好多牛肝菌同菇菇系入面架
美國頂級西冷配秘制京醬
老公要5成熟,粉嫩的西冷煎得好好,絕對無血水味~老公大讚好食,個秘制醬酸酸甜甜,好特別呀
兩杯飲品分別是藍日落同落日餘輝
紫色的是蝶豆花,右邊是橙汁底,鮮橙汁好清甜
左邊是菠蘿味,好少餐廳飲到菠蘿汁了~兩杯都超靚,用上鮮榨果汁特別好飲
食埋甜品真系超級飽,呢個套餐真系勁抵食
GlassHouse 的環境真系好舒適~座位闊落,可以慢慢坐,老公話下次再去!