2017-01-18 546 views
行過附近肚餓搵嘢食,見到間嘢,諗住下午茶無乜所謂,點知坐低後啲伙記愛理不理,千辛萬苦叫個呀嬸落單,等咗廿分鐘,搵返個阿嬸求佢同廚房溝通,點知佢“係未嚟,係咁㗎啦,隔離枱都係咁等啦!”跟住走咗。再等十分鍾終於大架光臨。唔好以為慢工出好嘢,碟貴刁簡單食到“鬼X”!啲咁嘅炒埋一碟求其加個名簡直垃圾!求其將啲廢料塞落個肚走人,跟單價錢擺低34,點知收銀話爭三蚊,原來張單鬼鬼鼠有行蚊型字話加一。不如話加十啦,好過搶!我睇依間嘢係求死,各位啲錢如果執返嚟嘅兼有自虐狂就必會滿足到要求。米以為間鋪舊舊地好有懷舊feel,佢唯一令我諗起嘅係80年代,當時啲樓面唔憂做,鍾意寸啲客,喺依度一定搵到依種感覺依間嘢出品嘅味道,服務同抵食度係零分(無零分唯有比一分),環境係殘舊但都值兩分,衛生值兩分。有乜推介?點推呀?同你有仇咩!