2019-07-29
今日同家人去左大澳同昂平一日遊,番到東涌諗住早d食個晚飯,經過novotel🤭見到以南中國海做主題既自助餐有七折優惠,晚餐自助餐成人都係$276.5 加一後都係三百左右👍🏼平時外面酒店最少都要七八百一個。諗諗下就決定一戰🤩我通常都會食菜打底😈沙律區除左有基本凱薩沙律啊,配菜啊,就有特式既印尼花生醬蔬菜沙律🥗感覺好健康,罪惡感冇咁大🤣🤣🤣壽司🍣魚生區冇咩驚喜,三文魚都算新鮮,但款式唔多。另外海鮮區,藍青口同蝦比較好味,夠鮮甜,蟹就一般。另外都有其他美食同熱盤,例如炒雜菜,薯角 ,切雞,羊脾同牛肉河。見佢個主題推介泰式炒金邊粉,點知,太濕太辣又冇味。。。👎🏼👎🏼👎🏼到我最期待既甜品區,生果唔算多,不過有好多特色甜品注意!一定要食呢個榴槤班蘭蛋糕!超好味!唔會太硬太多cream,但又有真榴槤肉🤩👍🏼雞蛋布丁就不過不失。整體黎講,三百蚊交足貨,下次可以試埋個下午茶自助餐🤭🤭🤭
到我最期待既甜品區,生果唔算多,不過有好多特色甜品
整體黎講,三百蚊交足貨,下次可以試埋個下午茶自助餐🤭🤭🤭