2024-01-13
今日同朋友發掘到呢間喺油麻地嘅川菜。最吸引嘅位係佢係120分鐘放題,有多種麻辣燙串、小食、麵食、飲品同甜品選擇。等菜時間唔洗好耐,最快上嘅係小食。蒜泥青瓜解辣一流,又唔會太咸。藤辣雞軟骨個人覺得係最好食嘅小食,有別於一般香辣口味,藤辣非常之惹味。棒棒雞其實係麻醬拌雞,落咗少少黑芝麻同埋青瓜絲,又一解辣小菜。上湯娃娃菜娃娃菜用上湯浸咗,又軟身又入味。香辣無骨鳳爪冇得揀辣度都幾辣,但無骨鳳爪食落啖啖肉又好惹味從頭戲嘅串串來了我哋剔咗好多唔同種類嘅串串,包括孜然牛肋肉、雞腎、鮮魷魚、午餐肉、蓮藕、萵筍、冬菇、豆卜、腐皮、白蘿蔔、魔芋等,有得揀辣度同埋麻度。我哋揀嘅半小辣就真係唔太食得出辣味,只不過麻度揀咗多麻嘅話,食落已經好惹味。我哋有d淨係點咗一串嘅,上菜都會上兩串,但因為份量唔多都可以照食。佢嘅材料質素亦都唔差,湯底好入味。估唔到呢個老成都雜醬麵又幾好好食。麵條幼身,好容易就索得到啲肉汁味,加上肉碎同葱花,好入味。任叫飲品 夏枯草
等菜時間唔洗好耐,最快上嘅係小食。
蒜泥青瓜
解辣一流,又唔會太咸。
藤辣雞軟骨
棒棒雞
其實係麻醬拌雞,落咗少少黑芝麻同埋青瓜絲,又一解辣小菜。
上湯娃娃菜
娃娃菜用上湯浸咗,又軟身又入味。
香辣無骨鳳爪
冇得揀辣度都幾辣,但無骨鳳爪食落啖啖肉又好惹味
從頭戲嘅串串來了
任叫飲品 夏枯草