2016-03-13 260 views
友人喜愛吃紫薯,早前見到網友食,所以帶友人試試。出地鐵後慢行15-20分鐘,到新蒲崗廣場。店舖細細,有啲擔心,會否是伏。始終伏已中太多了。紫薯芝士鍋,雞是另上的。紫薯鍋底顏色較淺色,以為個味會好稀甚至無味,又唔係喎,有啲紫薯味。入面真係有一件件既紫薯,數量都算多。芝士溶化,令個鍋底有啲傑,開始好好玩,啲芝士理不了,理還亂,多次拉扯才斷。加入雞件後,沾過芝士及紫薯,係又甜又咸的情況下味道不俗,想不到是夾的。麻辣雙重芝士雞鍋(中辣)(價錢好似係89或98)這個有驚喜,真係有辣味,不過嗜辣的者,可以揀大辣。芝士份量比紫薯的多。溶化後,卻無得像紫薯咁玩,再加埋辣味已掩蓋芝士味。不過只計食辣雞煲,以呢個價,呢個味係中上的。後加配料:肩胛肥牛$25好食啲,美國肥牛$9好韌。芝士豆腐$12兩粒,上枱時已熟。響玲$12兩條,無後期加工,下次可以用焗爐焗一焗。我喺屋企打邊爐,都會咁做,脆好多。服務:侍應姐姐好好人,解釋我地聽,要等芝士溶化,才可放雞。同我地講解時,鄰枱係咁叫唔該,姐姐都無面有難色,叫佢等等。
友人喜愛吃紫薯,早前見到網友食,所以帶友人試試。
出地鐵後慢行15-20分鐘,到新蒲崗廣場。
店舖細細,有啲擔心,會否是伏。始終伏已中太多了。

紫薯芝士鍋,雞是另上的。

麻辣雙重芝士雞鍋(中辣)(價錢好似係89或98)

後加配料:
肩胛肥牛$25好食啲,美國肥牛$9好韌。
芝士豆腐$12兩粒,上枱時已熟。

紫薯芝士火鍋
麻辣雙重芝士火鍋
後加配料
2016-03-12
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$190 (Dinner)
紫薯芝士火鍋
麻辣雙重芝士火鍋