2021-09-21 257 views
有日同朋友喺旺角睇完玩具,突然間好想食拉麵,又諗起別天神有日本幪面超人嘅主題,所以就去左食😂今次我就嗌左個蝦味噌套餐,本身有配埋一個龍蝦仔沙律,不過我太餓就先食為快冇影到😂講下個小龍蝦沙律先,小龍蝦肉質都爽口,加埋佢嘅調味醬甜甜地,用脆口嘅紫菜包住食好開胃😋拉麵方面,套餐會多一隻溏心蛋,正正常常啦,蛋黃頗香。拉麵同叉燒就一般般啦,食完唔係好覺有咩特別🤕湯底方面,其實只係一個豬骨味噌湯底加左好多櫻花蝦,蝦味不太突出,但豬骨湯底係幾滑幾香嘅🤣枱面有辣芽菜可以加,都吊到下湯嘅鮮味!評分:7/10,食之前都聽過下朋友們嘅評價,不至於難入口但冇乜特別,整過都算不過不失,最令我驚喜係個芽菜👍🏽