2021-09-02
約咗老公去荃灣買嘢,知道荃灣有校長燒肉,唔想洗咁多錢想平平哋食下烤肉即刻決定訂位。去到要喺樓下等一陣等夠鐘大家一齊上去入座,由於格升降機比較細,我哋選擇行樓梯上兩層😆😆未食就做運動😂😂我哋兩個坐窗邊卡位,舒服又可以八卦下睇街😎😎我最鍾意🤣🤣枱面有哩幾款調味料方便大家自己調教烤肉嘅味道☺️☺️細心😉飲品種類繁多,我哋飲到唔知揀咩好🤣🤣有選擇困難嘅朋友要諗定自己鍾意飲啲咩🤪🤪除咗雪櫃啲盒裝同罐裝飲品,佢哋仲有一個花茶嘅位置同埋有梅酒清酒,任君選擇😉😉我好鍾意佢唔花茶呢個位置,睇到開心,女士們唔敢飲咁多凍嘢,沖花茶下火清熱最好😍😍其他食物大致跟一般烤肉店一樣,肉類種類繁多,每樣食一件都已經飽到落唔到樓。😆😆食肉食多左可以食下沙律同埋刺身,沙律入邊有啲酸酸甜甜有啲酸酸辣辣可以解油膩感😎😎呢度有點心位置,有好細個嘅蒸籠每個籠入邊大約係一至二人份量。細細籠啱晒個口癮。🤪🤪🤪甜品有好多選擇又有啫喱又有布甸,最緊要有好多唔同款式嘅雪糕雪條。呢度烤肉爐面會放牛油紙,唔洗驚食哂啲黑色燶咗嘅嘢落肚🤩🤩順帶一提,隔離枱嘅媽媽竟然教小朋友將所有嘢掉落個烤爐度又冇公德心又唔衛生,個爐仲熱架,好危險⚠️,真係辛苦員工們!
我哋兩個坐窗邊卡位,舒服又可以八卦下睇街😎😎我最鍾意🤣🤣
枱面有哩幾款調味料方便大家自己調教烤肉嘅味道☺️☺️細心😉
呢度烤肉爐面會放牛油紙,唔洗驚食哂啲黑色燶咗嘅嘢落肚🤩🤩
順帶一提,隔離枱嘅媽媽竟然教小朋友將所有嘢掉落個烤爐度又冇公德心又唔衛生,個爐仲熱架,好危險⚠️,真係辛苦員工們!希望該位小朋友好快知道咁係唔應該嘅🙃🙃 上面係隔離枱爐面,下面係我哋個爐面🙈🙈🤦🏾♀️🤦🏾♀️