2024-06-05 98 views
話說最近土瓜灣新開咗一間台灣菜,見佢晚市成日都大排長龍,我哋就一於去試吓!古早花雕雞卷花雕酒味好濃,雞肉好嫩滑,作為餐前小食一流!藥膳花雕排骨手工麵呢個手工面個人覺得最出色,湯底有濃濃濃嘅藥膳米,睇得出應該係經過長時間熬製,排骨好大嚿,而且又燉到好軟身,啖啖肉好正!最值得一提嘅係佢嘅手工面,面嘅軟硬適中有咬口,面身都好掛湯!黑糖珍珠奶茶珍珠奶茶茶味濃郁,珍珠Q彈!同茶飲店嘅珍珠一樣咁好飲!慢煮豬軟骨滷肉飯呢個滷肉飯套餐好抵食,豬軟骨係用果醋炮製嘅,而且好軟,味道調得啱啱好!滷肉飯米飯好香,而且吸滿滷肉汁,滷肉肥瘦適中,入口即化!仲配埋一碗湯同一碟麻辣鴨血!麻辣鴨血好滋味!總括而言,呢間餐廳裝修企理,座位舒服,最緊要係味道出色!又為土瓜灣呢個舊區增添咗一道新嘅美食風景!

古早花雕雞卷
花雕酒味好濃,雞肉好嫩滑,作為餐前小食一流!

藥膳花雕排骨手工麵

黑糖珍珠奶茶
珍珠奶茶茶味濃郁,珍珠Q彈!同茶飲店嘅珍珠一樣咁好飲!

慢煮豬軟骨滷肉飯