2020-01-15
放工個時去到荔枝角等朋友放工 跟住我地一路行一路搵食 朋友想話食小菜 結果係餐廳門口見到60蚊有小菜 飯 湯同野飲既餐覺得唔貴就入去試下兩個人睇睇個餐單都簡左好耐 除咗小菜仲有全日餐同埋意粉焗飯 真係好多選擇結果我地叫左三個小菜餐係大家都鐘意食既 首先上場既係今日例湯 粉葛湯完全冇加味精 我朋友一個人飲咗兩碗 趁熱飲會好味道d主菜上場 香煎芙蓉蛋角 ($62/餐)老闆娘好快手俾咗兩大碗白飯 芙蓉蛋角一上場見到d蛋 金黃色十分吸引 入面有洋蔥蝦仁 火腿 叉燒 芽菜 非常之足料 加咗芽菜嘅蛋10分爽口 鹹嘅程度都好適中 超好撈飯第二係 老闆娘極力推薦嘅椒鹽蒜香豬扒($62/餐)用上炸過既蒜粒 基本上每一啖都充滿蒜香 豬排又唔會過多肥膏 好多肉食 最後 密椒薯仔炒牛肉 ($68/餐)牛肉唔會好韌 洋蔥吸曬黑椒同蜜糖既味道 仲有薯仔係煎到外面好脆 入面好腍 恰到好處 我就叫左杯熱檸水 朋友叫左杯凍檸茶 茶低唔澀 幾好飲總結:-60蚊左右 有足料小菜食 性價比算高-餐單多選擇 😍-老闆娘服務態度好 好親切-會再回頭光顧
結果我地叫左三個小菜餐係大家都鐘意食既
主菜上場 香煎芙蓉蛋角 ($62/餐)
飯
第二係 老闆娘極力推薦嘅椒鹽蒜香豬扒 ($62/餐)用上炸過既蒜粒 基本上每一啖都充滿蒜香 豬排又唔會過多肥膏 好多肉食
最後 密椒薯仔炒牛肉 ($68/餐) 牛肉唔會好韌
我就叫左杯熱檸水 朋友叫左杯凍檸茶 茶低唔澀 幾好飲