2024-06-08 58 views
喺繁忙嘅荃灣區,今晚來到荃灣廣場嘅「燒肉801」。餐廳溫暖又現代嘅裝潢吸引。燈光柔和,木質桌椅配上日式裝飾,營造出一種親切嘅用餐氣氛。🍽️ 餐廳空間足夠,哪怕係繁忙時段都唔會覺得太擠逼。食物方面,「燒肉801」提供嘅選擇好豐富,尤其係牛舌同🥩 牛肉系列。醬油牛舌醬油牛舌切得啱啱好,入口即化,醬油嘅鹹香恰到好處,好提味。鹽味牛舌鹽味牛舌就有啲唔同風味,淡雅嘅鹽味提升咗肉嘅甜味,質地柔軟,食落去真係另一種享受。大判燒!黑毛和牛肩胛肉「大判燒!黑毛和牛肩胛肉」,這細緻的黑毛和牛肩胛肉搭配蛋漿真的是入口即溶,滿滿的肉汁帶來無與倫比的口感。其極為均勻的脂肪分佈,使得每一口都能嚐到滲透其中的香濃肉汁。當咬下第一口時,那種幾乎即刻融化在口中的感覺,配合著濃郁的肉香,簡直是對味蕾的一次極致的撫慰。醬油同豚空腹肉醬油同豚空腹肉就有獨特風味,豬肉嘅甜味同醬油鹹味完美結合,咀嚼時散發出豐富嘅肉香。牛板腱肉牛板腱肉亦係不可錯過嘅選擇,肉質鮮嫩,脂肪分佈均勻,肉味濃郁,口感豐富。紫菜飯🍚 紫菜飯以其獨特嘅口感同味道做絕佳配菜,微妙嘅風味同燒肉嘅油脂恰到好處地融合。杏仁豆腐杏仁豆腐係一款非常受歡迎嘅甜品,佢嘅口感嫩
醬油牛舌
醬油牛舌切得啱啱好,入口即化,醬油嘅鹹香恰到好處,好提味。
鹽味牛舌
醬油同豚空腹肉
牛板腱肉
紫菜飯
杏仁豆腐
杏仁豆腐係一款非常受歡迎嘅甜品,佢嘅口感嫩滑細緻,入口即化,帶有淡淡嘅杏仁香氣,質地非常似融化喺口中嘅奶凍,令人感到非常舒適。除此之外,杏仁豆腐嘅甜度適中,唔會太甜。
總括嚟講,「燒肉801」唔單止提供優質食材同細心烹調,環境同服務都好周到。😊令人滿意。
2024-04-25
$300 (Dinner)