2022-07-14 85 views
唔知大家有冇去過觀塘嘅協和街呢?哩度算係一個平民區,而且附近都有幾間學校,所以哩帶嘅食肆都係做平民同學生生意,相對價錢都比較相宜👍🏻最近見到新開嘅無骨海南雞飯見個賣相都唔差,價錢都只係$32 仲有湯送,平平哋可以一試👍🏻 除咗海南雞,仲有口水雞,豬手,豬頸肉😀 另外都有小食同糖水我同阿妹叫咗兩個飯,分別係「無骨海南雞飯」同「豬頸肉飯」,兩個都係用黃油飯,色澤幾靚但味道略淡,海南雞雞肉都幾滑,無骨啖啖肉食得好爽😄 豬頸肉都幾淋,有咬口,都唔錯👍🏻當日嘅例湯係椰子雞湯,椰子味好香👍🏻都幾足料另外再買咗一個「牛奶燉雪燕」,做緊試食價都係$20,好甜好好食😋留意番哩間係外賣店冇得堂食㗎😆

留意番哩間係外賣店冇得堂食㗎😆
TakeAway