2018-05-30 1097 views
依家要搵一間又平又好食嘅大牌檔真係好難,一黎鋪租貴,二黎炒嘅菜又冇咩鑊氣。和生飯店係例外之中嘅例外,而且正正係輕鐵店隔離,一落車就見到。黎得依種大牌檔就唔好預咗會好乾淨或者有好好嘅服務,大家都係粗聲粗氣嘅~首先有豬展拼豬肚,係好開胃嘅冷盤。仲有大蝦伊麵,唔洗$100就有得食,蝦有成7、8隻左右,芝士味唔重又唔會太淡,啱啱好。蘿蔔炆牛坑腩簡直係極品,牛坑腩肉質鮮甜,蘿蔔soak哂啲腩汁好入味,食極都仲有證明份量足。另外依間大牌檔仲可以叫泰式燒烤,我地叫咗燒豬頸肉,即叫即燒,又唔肥,配上泰式醬汁。蠔餅反而就麻麻地,蠔得幾粒,而且麵粉太多。

首先有豬展拼豬肚,係好開胃嘅冷盤。

蠔餅反而就麻麻地,蠔得幾粒,而且麵粉太多。
2018-04-07
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)